NSGK coach voor jongeren met handicap

Topsporters, politici, mensen uit het bedrijfsleven – veel mensen maken gebruik van een coach om het beste uit zichzelf te halen. Sinds kort is die mogelijkheid er ook voor jongeren met een handicap.

Voor hen is het soms extra lastig om te ontdekken wat ze willen en wat ze kunnen. Daarom zijn er nu de NSGK Jongerencoaches; een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Jongeren met een beperking tussen de 12 en 25 jaar die hulp willen om het maximale uit je eigen toekomst te halen, kunnen zich aanmelden.

[pull_quote_center]Ik verwachtte er eerst niet zoveel van, maar de coaching helpt mij echt. Ik ben best trots op de stappen die ik gezet heb. Al val ik ook wel eens terug.
Marius (21)[/pull_quote_center]

Hoe werken de NSGK Jongerencoaches?
Als iemand zich aanmeldt bij de NSGK Jongerencoach wordt een coach gezocht die in de buurt woont. De jongere en de coach maken kennis en als het klikt, volgt een nieuwe afspraak waarin ze bespreken hoe de samenwerking eruit zal gaan zien. De wensen en mogelijkheden van de jongere staan daarbij centraal. Daarna gaan ze aan de slag. Ze doen dat volgens de methode Persoonlijke Toekomstplanning; een positieve manier die helpt om meer inzicht te krijgen in vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe organiseer ik dat? En wie kan mij daarbij helpen?

Wie zijn de NSGK Jongerencoaches?
De dertig NSGK Jongerencoaches zijn betrokken vrijwilligers die een training hebben gevolgd in het maken van een persoonlijk toekomstplan. Er zijn coaches in heel Nederland. Mannen en vrouwen, jong en wat ouder. Ze hebben heel wat bagage om jongeren te begeleiden: ervaringsdeskundigheid, ervaring in het onderwijs, de zorg en/of als coach en de ambitie om jongeren in hun kracht te zetten.

[pull_quote_center]De coaching geeft mijn zoon energie en hij is erdoor gegroeid.
Jacqueline (moeder)[/pull_quote_center]

Waarom een NSGK Jongerencoach?
Volwassen worden gebeurt met vallen en opstaan. Risico’s nemen, succes hebben en mislukken: het helpt om te ontdekken wat we willen en kunnen. Maar met een handicap of chronische ziekte werkt dat vaak anders. Jongeren met een beperking botsen in hun groei naar volwassenheid geregeld tegen het harde plafond van overbescherming, voorgekookte oplossingen en lage verwachtingen. Dat belemmert hen om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk zijn. Met het project NSGK Jongerencoach krijgen jongeren met een beperking tussen circa 12 en 25 jaar de kans om hun ambities te ontdekken en waar te maken.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.nsgk.nl/jongerencoach.

Plaats een reactie