Novo Nordisk breidt samenwerking met stichting Diabetes Onderzoek Nederland uit

Naast een jaarlijkse donatie voor fundamenteel diabetesonderzoek, gaat gezondheidszorgorganisatie Novo Nordisk in 2012 ook de evenementen van stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON) ondersteunen. Vanuit de zelf ontwikkelde ‘Changing Diabetes’-filosofie hecht Novo Nordisk grote waarde aan het ondersteunen van initiatieven ter verbetering van de behandeling en zorg van diabetes, alsmede het vergroten van de kennis over de ziekte.

Samenwerkingsverband in 2012
Novo Nordisk werkt sinds 2010 samen met stichting DON en heeft zich als donateur voor een periode van vijf jaar verbonden aan de stichting. In 2012 breidt Novo Nordisk deze samenwerking uit met een financiële ondersteuning voor evenementen ten behoeve van fondsenwerving en bewustzijnsvergroting. Deze samenwerking heeft in eerste instantie een looptijd van één jaar, met intentie tot verlenging. Erik Lommerde, algemeen directeur van Novo Nordisk B.V.: “Novo Nordisk streeft ernaar om de toekomst van diabetes te veranderen en de opmars van de diabetespandemie een halt toe te roepen. Middels onze samenwerking met DON bieden we ondersteuning aan lokale onderzoeksprojecten, waarmee we een bijdrage hopen te leveren aan het vergroten van de kennis over diabetes bij het brede publiek.”

Over stichting DON
Stichting DON is in 2006 opgericht door Maarten de Gruyter (35) die zelf diabetes heeft. Met haar specifieke focus – financiering van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek –, haar uiterst platte organisatiestructuur, haar lage kostenratio en ludieke aanpak van fondswerving is DON misschien wel een unicum in fondsenland. De financiële ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van diabetes wordt mede mogelijk door hulp van externe donateurs. Jaarlijks organiseert DON diverse evenementen gericht op fondsenwerving en het vergroten van de bekendheid van diabetes.

 

Plaats een reactie