Nominaties Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010 bekend

De vijf nominaties voor de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010 zijn bekend. De jury heeft uit 73 ingezonden projecten vijf kanshebbers geselecteerd. De hoofdprijs van 25.000 euro wordt op 28 oktober voor de derde keer uitgereikt. De prijs komt dit jaar ten goede aan het ingezonden project met het beste antwoord op de zorgvraag.

De nominaties voor 2010 zijn:
1. De heer R. van Duinen, Zorggroep Almere, met samenwerkingspartner dr. L. van Gemert, Universiteit Twente. Projectnaam: Fysio-online.

2. Mevrouw. I. Wolters, LFB Noordwest, Belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, met samenwerkingspartner mevrouw S. Bruggink, Sherpa. Projectnaam: Samen Sterker – door dik en dun.

3. De heer F. Schut, Mentrum Polikliniek Tesselschadestraat, met samenwerkingspartner Buurthuis De Boomspijker. Projectnaam: Open podium: een open benadering voor ggz cliënten.

4. Mevrouw A. Nijhuis, Aveant, met samenwerkingspartner mevrouw S. Teunissen, Kenniscentrum Palliatieve Zorg Utrecht UMC Utrecht. Projectnaam: PAL4 Palliatief.

5. Mevrouw E. Spanjers, Zorgbelang Gelderland, met samenwerkingspartners diverse ggz cliënten organisaties van Zorgbelang Gelderland. Projectnaam: Een steekje los? Een eigenwijs spel.

Bekendmaking winnaar
Op donderdag 28 oktober 2010 maakt de jury de winnaar van de Agis Zorgverbeteraarsprijs 2010 bekend. Dit gebeurt tijdens een inspirerende en feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor in Amersfoort. De jury zal op basis van een persoonlijke toelichting van de genomineerden de uiteindelijke winnaar kiezen.

Jury
– Bert Huiskamp, voorzitter jury, voorzitter Verzekerdenraad Agis Zorgverzekeringen
– Jolanda Buwalda, Raad van Bestuur Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra
– Ruud Koolen, hoofdredacteur Skipr
– Frans Boonekamp, huisarts
– Nel Klaasse Bos, adviseur maatschappelijke vernieuwing
– Anja Laeven, directeur Stichting Cliëntenbelang Utrecht
– Anouk Gomes, accountmanager gebied Amsterdam Agis Zorgverzekeringen

Zorgverzekeraar Agis looft elk jaar de Zorgverbeteraarsprijs uit om vernieuwing en verbetering in de zorg te stimuleren.

Plaats een reactie