Nog niet geregistreerde kankervaccins eerder beschikbaar

Het online patiëntenplatform myTomorrows heeft twee nieuwe overeenkomsten getekend voor versnelde toegang tot innovatieve kankermedicijnen. Het betreft een therapeutisch kankervaccin van het Britse bedrijf Oxford Biomedica plc (1) en een therapeutisch vaccin van het Deense bedrijf DanDrit Biotech (2).

Antoni van Leeuwenhoek: Wat is immunotherapie?

Het kankervaccin van Biomedica plc stimuleert het eigen immuunsysteem van de patiënt om kankercellen te vernietigen bij nierkanker, colorectale kanker en mogelijk andere solide tumoren. Het therapeutisch vaccin van DanDrit Biotech is gebaseerd op dendritische cellen en stimuleert het eigen immuunsysteem van patiënten om kankercellen bij colorectale kanker te bestrijden.

“De Amerikaanse wetenschappelijke publicatie Science verkoos de kanker immunotherapie tot de doorbraak van het jaar 2013,” (3) zegt Sjaak Vink, mede-initiatiefnemer en CEO van myTomorrows. “Deze immunotherapieën via myTomorrows kunnen een waardevolle behandelmogelijkheid zijn voor patiënten met uitgezaaide kanker en hun artsen. En het markeert een nieuwe stap om patiënten met levensbedreigende ziekten tot 5 á 6 jaar sneller toegang te bieden tot veelbelovende medicijnen.”

Introductievideo: myTomorrows.com (Engelstalig)

John Dawson, CEO van Oxford BioMedica: “Deze overeenkomst benadrukt het potentieel van ons therapeutisch kankervaccin voor patiënten in nood. We zijn verheugd samen te werken met myTomorrows om patiënten versnelde toegang te bieden tot deze veelbelovende benadering in het behandelen van kanker.”

Eric Leire, CEO van DanDrit Biotech A/S: “Wij zijn vastbesloten versnelde toegang tot ons innovatief medicijn te bieden voor patiënten in nood. We zijn verheugd dat Nederlandse patiënten kunnen profiteren van onze samenwerking met myTomorrows.”

Meer informatie
http://www.mytomorrows.com/nl/

(1) Oxford BioMedica plc is een biofarmaceutisch bedrijf dat gen-gebaseerde medicijnen en therapeutische vaccins ontwikkelt die beogen het leven van patiënten met hoge onbeantwoorde medische behoeften te verbeteren. Het technologische platform van het bedrijf omvat een zeer efficiënt LentiVector® gen afgifte systeem, dat specifieke voordelen heeft in het targeten van ziektes van het centrale zenuwstelsel en het oog; en een uniek tumor antigen (5T4), dat een ideaal doel is voor anti kankerbehandelingen. Via in-house en samenwerkingsonderzoek, heeft Oxford BioMedica een brede pijplijn met de huidige partners en licentiehouders waaronder Sanofi, Pfizer, Novartis, GlaxoSmithKline, MolMed, Sigma-Aldrich, Biogen Idec, Emergent BioSolutions, ImaginAb en Immune Design Corp Meer informatie is beschikbaar via www.oxfordbiomedica.co.uk en www.oxbsolutions.co.uk.

(2) DanDrit ® Biotech A/S legt zich toe op de ontwikkeling van ’s werelds eerste vaccin tegen darmkanker. DanDrit is een van de wereldleiders als het gaat om de ontwikkeling van dendritische cel-vaccins. DanDrit’s belangrijkste compound, een allogeen dendritische cel vaccin, heeft succesvol twee fase II klinische studies afgerond voor de behandeling van uitgezaaide darmkanker en niet-kleincellige longkanker (NSCLC). DanDrit test deze belangrijkste compound nu in een gerandomiseerde vergelijkende fase IIB / III klinische studie bij uitgezaaide darmkanker. Meer informatie is beschikbaar via www.dandrit.com.

(3) Cancer Immunotherapy Named Science ‘Breakthrough of the Year’