Nog enkele plaatsen beschikbaar voor studiereis Duitse AWBZ

Op 19 en 20 oktober bezoekt een Nederlandse delegatie van tenminste 25 personen het Duitse Bielefeld. De meesten van de 25 zijn werkzaam bij nationale instanties, grote zorgverzekeraars, grote gemeenten, grote zorgaanbieders en onderzoeksinstituten.

Zij krijgen daar uitgelegd hoe de Duitse AWBZ (Pflegeversicherung) functioneert. Prof. Dr. Andreas Buscher evalueerde deze wet en ontwerpt thans een nieuw systeem van indicatiestelling.

Hij organiseert op 19 en 20 oktober tal van ontmoetingen met belanghebbenden en experts over de Duitse AWBZ zoals patiëntvertegenwoordigers, indicerende artsen, zorgverzekeraars en gemeentelijke vertegenwoordigers.

Er is nog plaats voor vijf personen: de delegatie wordt maximaal dertig personen groot. De docenten spreken Engels, Nederlands en natuurlijk Duits.

Wil je deze Nederlands-Duitse ontmoeting meemaken? Wil jij in twee dagen alternatieven voor de tegenwoordige AWBZ ontwikkelen? Wil je met Nederlandse collega’s twee dagen lang in bussen en restaurants bomen over de toekomst van de AWBZ? Klik dan hier, lees de brochure en meld je aan.

Auteur: Prof. dr. A.J.P. (Guus) Schrijvers
Professor Schrijvers bekleedt de leerstoel Algemene Gezondheidszorg bij het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde, Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Plaats een reactie