NOC*NSF Sport Conventie levert vijf gouden tips

Op de dag voor de landelijke opening van de Nationale Sport Week (NSW) vond in het Wilminktheater in Enschede de eerste editie van de NOC*NSF Sport Conventie plaats. Het thema ‘Jeugdsport’ werd creatief en in debatvormen belicht door topsprekers en experts.

Ali B zette de sprekers tijdens het debat van de NOC*NSF Sport Conventie op scherp. Fotograaf: Mathilde Dusol.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF, nam aan het einde van de conventie vijf aanbevelingen in ontvangst over de toekomst van de jeugdsport. Een erfenis van de conventie die NOC*NSF inzet voor activiteiten die jeugd verder binden aan sport.

Ruim 400 beleidsmakers en beslissers uit de wereld van de sport, de overheid, de zorg, het bedrijfsleven en het onderwijs bezochten vandaag de NOC*NSF Sport Conventie. Tijdens het plenaire programma spraken topsprekers als Gerard Dielessen (Algemeen Directeur NOC*NSF), cultuurhistoricus Herman Pleij, Brainpower (Nederlands rapper en ambassadeur NSW) zich uit over het thema. In een debat gaven vijf gasten hun prikkelende mening over het thema. Oud topsporters Elsemieke Havenga en Hein Vergeer zorgden voor de algehele presentatie. Ali B wist in zijn rol als sidekick de sprekers op scherp te zetten.

Deelnemers aan de conventie kregen de mogelijkheid middels een stemkaart een aanbeveling voor de jeugdsport te geven. Uit de diverse aanbevelingen zijn er vijf gekozen, die zowel bijdragen aan het versterken van de sportbonden en de vitale jeugd als aan het verhogen van de sportparticipatie. De aanbeveling ‘Meer gymles op school’ werd door de van NOC*NSF als de nummer één verkozen. André Bolhuis: “We kunnen het er wel steeds over hebben wat er niet is, maar laten we verbeteren wat er is. Zoals de samenwerking met de scholen en de sportverenigingen. We kunnen zoveel meer met wat we hebben. En we hebben al zoveel, laten we dat maximaal benutten.”

Swingende afsluitingws
Nationale Sport Week ambassadeurs vormde de brug naar de officiële start van de landelijke sportweek op 21 april in Enschede. Ralf Mackenbach, zanger, danser en ambassadeur sloot de conventiedag af met een optreden. Hij eindigde met 14 kinderen van een lokale dansvereniging met de Doede360 en wist de conventiegangers mee te krijgen! Een sportieve afsluiting na een geslaagde NOC*NSF Sport Conventie!

Meer informatie
www.nationalesportweek.nl
www.nocnsfsportconventie.nl
www.doede360.nl

Plaats een reactie