NLP Kindercoach zet zich in voor Nederlandse weeskinderen

NLP Kindercoach en voormalig schippersvrouw Gerda Brussé uit Dordrecht maakt zich zorgen over Nederlandse weeskinderen. Na een rondje Google en het gebruik van heel wat verschillende zoektermen kwam ze iedere keer weer uit bij artikelen die verwijzen naar buitenlandse kinderen en de organisaties die zich hiermee bezighouden. Hoe kan het dat er vrijwel geen informatie te vinden is op het internet over Nederlandse weeskinderen? En over hoe zij omgaan met hun emoties na een groot verlies van hun ouders? Brussé, die zelf haar (biologische) vader verloor op zevenjarige leeftijd, wil deze kinderen en hun familieleden graag helpen met behulp van NLP Kindercoaching. Om de twee weken geeft ze gratis kennismakingsworkshops, speciaal voor ouders, begeleiders en leerkrachten.

Voormalig schippersvrouw
Gerda weet hoe het is om je alleen te voelen. De voormalig schippersvrouw en moeder van twee kinderen vond het na jarenlang varen op de binnenvaart tijd worden voor een leven aan wal. Ze begon met vrijwilligerswerk met kinderen, maar vond niet de aansluiting die ze zocht. Na een studie NLP kwam ze er achter dat ze dit vooral in combinatie met haar passie voor het werken met kinderen wilde gaan combineren; de NLP Kindercoach was geboren! Brussé helpt kinderen positief met moeilijke situaties om te gaan en controle te krijgen over negatieve gevoelens. Ze houdt zich daarbij niet bezig met de vraag waar het allemaal vandaan komt, maar geeft juist antwoord op de vraag hoe je er vanaf komt. Als moeder en vanuit haar vakgebied maakt ze zich zorgen over Nederlandse weeskinderen. ”Waarom worden er zoveel buitenlandse kinderen geadopteerd, terwijl er ook Nederlandse kinderen wees worden? En waar kunnen deze kinderen terecht met hun emotionele problemen?”

Passie voor kinderen
Wellicht speelt het mee dat ze haar eigen kinderen al vanaf hun zesde jaar heeft moeten missen vanwege haar werk op het schip, of het feit dat ze zelf op zevenjarige leeftijd een halve wees werd. Gerda: “Mijn man en ik hebben veel van het opgroeien van onze kinderen gemist en dat vind ik best jammer. Er was altijd werk dat gedaan moest worden. Ik zorgde er wel voor dat we ieder weekend iets samen deden. Mijn biologische vader is gestorven toen ik zeven was. Twee jaar later hertrouwde mijn moeder met de man die ik vanaf die tijd als mijn vader zag. Door mijn NLP-opleiding weet ik nu dat je al op vrij jonge leeftijd positieve emoties kunt aanleren net zoals een gebrek hieraan; het is voor mij duidelijk dat ik hier iets kan betekenen.”

Plaats een reactie