NK Achteruit Inparkeren: mannen tegen vrouwen

De afgelopen jaren lijnde Hertz vrouwelijk Nederland op om zichzelf en alle mannen in het land te bewijzen dat vrouwen wel degelijk kunnen achteruit inparkeren. Na drie succesvolle kampioenschappen Achteruit Inparkeren voor vrouwen is het tijd voor de ultieme strijd der seksen: mannelijk Nederland neemt het op 2 september 2011 op tegen de vrouwelijke helft van het land. De autoverhuurder wil hiermee de eeuwige strijd voor eens en voor altijd uitmaken.

Strijd der seksen
Hertz organiseert het NK dit jaar voor de laatste maal en bezegelt de reeks kampioenschappen met de man versus vrouw editie. Het NK Achteruit wordt gehouden op 2 september op de Grote Markt in Haarlem. Vanaf vandaag kunnen zowel mannen als vrouwen terecht op www.achteruitinparkeren.nl om zich in te schrijven voor de battle van het jaar.

Wetenschappelijke feiten
Onderzoek door de Duitse Dr. Claudia Wolf van de Ruhr Universiteit toont aan dat mannen 42 seconden sneller en 3% nauwkeuriger zijn met inparkeren dan vrouwen. Ander onderzoek wijst echter uit dat mannen (44%) hierbij meer schade maken dan vrouwen (36%). “In al die jaren hebben vrouwen bewezen bekwaam te zijn in achteruit inparkeren en zelfs met tijden onder de 20 seconden! Nog één maal organiseren wij het NK Achteruit Inparkeren. Ditmaal maken we voor eens en voor altijd uit wie er beter is: de man of de vrouw,” aldus Henk van den Helder, General Manager Hertz Benelux.

Wat staat er op het spel?
15 mannen en 15 vrouwen uit heel Nederland verdedigen op 2 september hun sekse door hun achteruit inparkeer kunsten te vertonen. Tijd én nauwkeurigheid zijn hierbij van belang. Dat laatste wordt bepaald door een vakjury bestaande uit Floortje Dessing (bekend van o.a. “3 op reis”), Victor Brandt (SBS6 presentator), Tjerk Bogtstra (voormalig captain van het Nederlandse Davis Cupteam) en Leo Krippendorf (rijvaardigheidscoach). Naast eeuwige roem valt er weldegelijk wat te winnen; zo rijdt de Nederlands Kampioen Achteruit Inparkeren een jaar lang gratis in een Mercedes-Benz SLK.

Plaats een reactie