Nieuwste technologie voor staaroperaties in MMC

De afdeling oogheelkunde van Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven heeft de allernieuwste innovatie op het gebied van staaroperaties (cataract-chirurgie) in gebruik genomen.

DSC01898

MMC is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland dat profiteert van deze nieuwe techniek. De staaroperaties die met dit apparaat worden uitgevoerd verlopen nu nog beter en veiliger dan voorheen.

Het geavanceerde apparaat heet het Centurion® Vision System. “Het nieuwe apparaat biedt ons oogartsen meer veiligheid en controle tijdens iedere stap van de operatie.” vertelt R. Hommersom, oogarts in Máxima Medisch Centrum. Voor de patiënt betekent dit nieuwe apparaat minder belasting, nog minder kans op complicaties, meer comfort en hierdoor nog betere resultaten. Ook is de herstelperiode na de operatie voor patiënten nu nog korter geworden.

Oog

Hiermee speelt MMC in op de verwachting dat in de komende decennia meer staaroperaties plaats gaan vinden vanwege de ‘onvermijdelijke’ toename van het aantal ouderen. Hommersom: “Met deze state of the art machine kan MMC deze capaciteitsvraag blijven opvangen. Hierdoor kunnen veel ouderen visueel zelfstandig blijven functioneren en wordt het risico op valincidenten en verkeersongevallen verlaagd.”

Inmiddels wordt met dit innovatieve apparaat enkele maanden met veel succes gewerkt en zijn zowel de oogartsen, medewerkers als patiënten erg enthousiast.

Plaats een reactie