Nieuwe tv-serie Verborgen Verleden

De NTR begint op 26 september met de nieuwe televisieserie Verborgen Verleden. In aflevering 1 staat Monique van de Ven centraal. In Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis.

Nederlands bekendste actrice Monique van de Ven heeft één prangende vraag: wat voor man was haar vader? Hij stierf totaal onverwacht, toen Monique vijf jaar was. Nu, meer dan vijftig jaar later, gaat ze op zoek naar zijn geschiedenis. Haar vader was een man die uit een gezin kwam waar veel van de kinderen werd verwacht. In de archieven ontdekt Monique een verzwegen geschiedenis van gestorven kinderen, die de jeugd van haar vader onmiskenbaar heeft getekend. En bij de emotionele hereniging met haar nicht begint Monique te begrijpen onder welke druk haar vader geleefd moet hebben.

In elke aflevering zijn verrassende wendingen te zien. Zo blijkt advocaat Gerard Spong verwant aan de Engelse Koninklijke familie en blijkt journalist Philip Freriks op een heel andere manier verwant met Frankrijk dan hij had verwacht. Ook politicia Mei Li Vos, schrijfster Maria Goos, actrice Carry Tefsen, schrijver Tommy Wieringa en oud-profvoetballer Youri Mulder komen in hun zoektocht naar het verleden voor verrassingen te staan.

Verborgen Verleden is gebaseerd op de succesvolle BBC-serie Who do you think you are? De uitzendingen zijn vanaf zondag 26 september te zien, steeds om 20.15 uur op Nederland 2 bij de NTR. De NTR is de publieke omroep voor informatie, educatie en cultuur, voortgekomen uit NPS, Teleac en RVU.

Plaats een reactie