Nieuwe sterilisatiemethode voor vrouwen in Jeroen Bosch Ziekenhuis

De relatief nieuwe methode die het Jeroen Bosch Ziekenhuis hanteert, heet Essure. Vrouwen kunnen zich met deze methode in tien minuten laten steriliseren. Het is een betrouwbare manier om niet meer zwanger te worden. De ingreep vindt plaats via dagbehandeling, narcose is niet nodig.

Vrouwen kunnen na de ingreep vrijwel meteen naar huis en zijn over het algemeen binnen een dag weer in staat om de dagelijkse routine op te pakken.

Bij Essure plaatst de gynaecoloog via de natuurlijke weg (vagina, baarmoederhals, baarmoeder) een dun veertje in de eileiders. Hierdoor groeien de eileiders binnen drie maanden dicht. Er zijn hier geen hormonen voor nodig. Wel moeten vrouwen de eerste drie maanden aanvullende anticonceptie gebruiken.

In drie maanden werken het lichaam en het veertje samen om een natuurlijke barrière te vormen die voorkomt dat het sperma de eicel bereikt. De Essuremethode is permanent en onomkeerbaar. Vrouwen die voor deze methode kiezen, moeten er dus zeker van zijn dat ze geen kinderen meer willen.

Succesvol
Deze methode wordt al in andere ziekenhuizen in Nederland succesvol toegepast. Nu kunnen vrouwen deze procedure ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis laten verrichten.

Plaats een reactie