Nieuwe site voor boerenlandpad.nl

De site www.boerenlandpad.nl is compleet vernieuwd. Agrariërs, die hun land openstellen voor wandelaars, maar ook routemakers vinden op deze site nog beter hun weg naar alle informatie over de ‘subsidieregeling boerenlandpad’. Aan de wandelaar is ook gedacht; de nieuwe site biedt een overzicht van de wandelommetjes op het platteland. Met het handige routekaartje dat voor alle ommetjes beschikbaar is, kunnen wandelaars direct op pad.

1000 km boerenlandpad

De ‘regeling boerenlandpad’ houdt in dat agrariërs die hun land openstellen voor wandelaars daarvoor een vergoeding kunnen ontvangen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft samen met de provincies tot ten minste 2013 geld beschikbaar gesteld voor in totaal 1000 km boerenlandpad. Hoe hoog de vergoeding voor de agrariër is, wat de voorwaarden zijn en wie hiervoor in aanmerking komt, zijn slechts enkele vragen waarop de website antwoord geeft.

Handig routekaartje

Wandelaars vinden per provincie aantrekkelijke ommetjes die (een deel van) een boerenlandpad volgen. Bij elk ommetje staan de lengte, het startpunt en een link naar meer informatie vermeld. Voor alle ommetjes is ook een handig routekaartje beschikbaar. Het aantal ommetjes op de site zal in de komende maanden verder groeien.

Deze website is bedoeld voor agrariërs, wandelaars en voor routemakers: een dorpsvereniging, een agrarische natuurvereniging of een stichting landschapsonderhoud. Via de site vinden zij antwoord op veel gestelde vragen en blijven zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De site www.boerenlandpad.nl kwam tot stand dankzij financiële bijdragen uit het Investeringsbudget Landelijk Gebied.

Plaats een reactie