Nieuwe richtlijn voor reconstructie van voorste kruisband

Carola van Eck onderzocht de anatomische reconstructie van de voorste kruisband en verwerkte haar bevindingen in een richtlijn. Deze leidt een chirurg door alle stappen van de behandeling, vanaf het onderzoeken van de patiënt en het uitvoeren van de operatie tot het beoordelen van het postoperatief herstel.

De richtlijn heeft de vorm van een stroomdiagram dat gevolgd kan worden tijdens de gehele procedure. Het voorschrift is toepasbaar op zowel enkele als dubbele-bundelreconstructies en kan op basis van onderzoek of wetenschappelijke literatuur worden aangepast. Herstel van de anatomie van de voorste kruisband moet de kans op knieslijtage reduceren.

Promotiegegevens
Promovendus: Mw. C.F. van Eck / Geneeskunde
Proefschrift: Anatomic anterior cruciate ligament reconstruction – a changing paradigma
Promotor: dhr. prof. dr. C.N. van Dijk
Datum: Vrijdag 25 februari 2011, 12:00 uur
Locatie: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, 1012 EZ Amsterdam

4 gedachten over “Nieuwe richtlijn voor reconstructie van voorste kruisband”

 1. Als docente fysiotherapie ben ik geinteresseerd in het bovengenoemd proefschrift.
  Is het mogelijk het proefschrift te lezen?

  vriendelike groet,
  Irene Schoneveld

  Beantwoorden
 2. Ik ben de vader van een zoon van 13 jaar die topsporter is. Helaas heeft hij zijn voorste kruisband afgescheurd. Graag zou ik het proefschrift lezen om een goede afweging te maken of mijn zoon (die laat is met groeien) beter geopereerd kan worden of juist niet.

  vriendelijke groet: Dennis Bakker

  Beantwoorden
 3. Mijn dochter van 16 is topsportster (skieen) en heeft net 2 weken geleden haar voorste kruisband afgescheurd. Ik zou graag het proefschrift willen lezen.
  Met vriendelijke groet,
  Jean-Marc van Maren

  Beantwoorden
 4. Ook ik zit met een dertienjarige zoon met voorste kruisband letsel en zou dit proefschrift willen lezen. Daarnaast kom ik graag in contact met mensen in soortgelijke situatie

  Beantwoorden

Plaats een reactie