Nieuwe oncologische operatietechnieken te zien op huisartsenbijeenkomst VUmc

0
623

Parallel aan de grote publieksdag ‘Kijken naar (kijk)operaties’ organiseert VUmc op 28 oktober 2011 een speciaal middagprogramma voor huisartsen met het thema oncologie.

VUmc zoomt in op de nieuwste operatietechnieken uitgevoerd door de specialismen: heelkunde, keel-, neus- en oorheelkunde, gynaecologie, maag-, darm- en leverziekten, urologie, neurochirurgie, longziekten en radiotherapie. Highlights van circa 12 operaties worden geselecteerd en door de deelnemende specialismen toegelicht. Via een live verbinding met de OK is het mogelijk rechtstreeks vragen te stellen aan de specialist.

Het programma start met huisartsen-specialisten lunch, vervolgens worden in twee sessies de operaties en behandelingen toegelicht en de middag wordt afgesloten met een ‘meet the professional’ borrel. Op www.vumc.nl/verwijzers is het gehele programma te vinden.

Over ‘Kijken naar (kijk)operaties’ de publieksdag
Na het grote succes in 2010 zet VUmc wederom de deuren van zijn operatiekamers wijd open voor het algehele publiek. Bezoekers kunnen op 28 oktober in de Amstelzaal van VUmc gelijktijdig vier operaties volgen. Professionele teams van VUmc laten o.a. behandelingen zien van de baarmoeder, longen, hersenen, darmen, prostaat en hoofd en hals. In 2010 keken ca. 1500 geïnteresseerden mee in de Amstelzaal van VUmc en via webstreaming waren nog eens 10.000 mensen gelijktijdig getuige van de ingrepen. Via twitter werden veel vragen gesteld, zoveel dat #VUmc zelfs die dag worldwide trending topic was!