Nieuwe kunstexposities in de Saxenburgh Groep

In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en het Dagziekenhuis Aleida Kramer in Coevorden, beide onderdeel van de Saxenburgh Groep, zijn tot 19 maart 2011 nieuwe exposities met werk van verschillende kunstenaars ingericht. Eigen medewerkers zijn vertegenwoordigd met foto’s van de binnenstad van Hardenberg.

Röpcke-Zweers Ziekenhuis
In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, aan de Jan Weitkamplaan 4a, exposeren Miny Wiersma, Rianne Leemhuis, Eva Janssen, Ginie Pelgrim en leden van de personeelsvereniging. Daarnaast is er een expositie van schilderijen van leerlingen van de Boslustschool uit Ommen, waarop dieren, personen en huizen kleurrijk en fantasievol worden uitgebeeld.

De aquarel- en acrylschilderijen van Miny Wiersma tonen haar passie voor bloemen en planten en alles wat met de natuur te maken heeft. Ze bevatten vooral bloemen, landschappen en ook dieren in een moderne impressionistische stijl.

Rianne Leemhuis gebruikt een grafische techniek waarbij op een glas- of zinken plaat drukinkt wordt aangebracht. Door het gebruik van sjablonen ontstaan verschillende, kleurrijke figuren. Van elke afdruk bestaat er maar één, vandaar de naam Monotype.

Eva Janssen maakt handgevormd keramiek, opgebouwd uit rollen en plakken klei. Ze decoreert deze met eigengemaakte glazuren. De natuur is haar uitgangspunt en dat komt tot uiting in de aardse vormen en symbolen. Ze gebruikt echter ook strakke, symmetrische en kubistische vormen.

Ginie Pelgrim’s acrylschilderijen vormen het decor in de brasserie Santé van het ziekenhuis. Bloemen, vrouwenfiguren en abstracte vormen zijn door haar prachtig neergezet. Ze gebruikt het liefst vrolijke en felle kleuren in haar kunstwerken.

De personeelvereniging van het ziekenhuis heeft afgelopen jaar een fotocursus georganiseerd. Daaruit is een foto-expositie ontstaan die de gang naar brasserie Santé siert. Het dagelijkse leven van de binnenstad van Hardenberg is uitgelicht met close-ups en diverse invalshoeken van gebouwen, mensen en gebruiksvoorwerpen.

Dagziekenhuis Aleida Kramer
In het Dagziekenhuis Aleida Kramer te Coevorden aan de M. v.d. Thijnensingel 1, exposeert Bert Jonkhans. Zijn foto-expositie bevat vogel-, landschaps- en studiofoto’s van huisdieren. Bert kan uren in de natuur vertoeven, wachtend op het juiste plaatje, zoekend naar bijzondere vogels of vergezichten. In zijn eigen fotostudio aan huis legt hij huisdieren, mensen en producten op de gevoelige plaat vast.

De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens de bezoekuren en openingstijden van de poliklinieken, van 08.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur (’s avonds alleen in Hardenberg). Het is mogelijk om een kunstwerk te kopen. Indien u hiervoor belangstelling heeft, dan kunt u dit melden bij de receptie. Dit geldt voor beide locaties.

Plaats een reactie