Nieuwe insulinepen met geheugenfunctie voor kinderen met diabetes

Donderdag 22 september 2011 lanceert Novo Nordisk haar nieuwste navulbare insulinepen, NovoPen Echo®. De opvolger van NovoPen® Junior en speciaal ontworpen voor kinderen met diabetes.

NovoPen Echo® is de eerste navulbare insulinepen met een geheugenfunctie die het tijdstip en het aantal eenheden van de laatste dosering onthoudt. Het toedieningssysteem is verder in stapjes van een halve eenheid, van 0,5 E tot maximaal 30 E, instelbaar. Speciaal voor de kleine handen van kinderen is de beweging van de doseerknop bij het injecteren verkort. De NovoPen Echo® is verkrijgbaar in de voor kinderen aansprekende kleuren rood en blauw.

Naast bovenstaande kenmerken kent NovoPen Echo® de eigenschappen van NovoPen® 4. Zo kan bij een te hoge instelling de doseerknop worden teruggedraaid zonder verlies van insuline. Ook zal de doseerknop blokkeren als er minder dan de gewenste hoeveelheid insuline in de patroon zit. Een klik bevestigt het einde van de injectie wanneer de ingestelde hoeveelheid insuline geïnjecteerd is. NovoPen Echo® is ontwikkeld voor gebruik met Penfill® patronen in combinatie met NovoFine® naalden.

Onderzoek van de International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD) heeft uitgewezen dat ongeveer tachtig procent van de kinderen met diabetes, ouders en beroepsbeoefenaren NovoPen Echo® kiezen als hun favoriete insulinepen vanwege het gebruiksgemak, de geheugenfunctie en het aantrekkelijke ontwerp.

“Tijdens de ontwikkeling van NovoPen Echo® hebben we de wensen en behoeften van kinderen met diabetes goed voor ogen gehouden. Met NovoPen Echo® streven we ernaar kinderen met diabetes en hun ouders meer vertrouwen te geven. Het weten of en wanneer kinderen met diabetes hun laatste dosis insuline hebben gespoten, is een behoefte van ouders” aldus Afke de Jong, Medisch Directeur van Novo Nordisk B.V.. Dankzij de geheugenfunctie van NovoPen Echo® wordt het risico van dubbele doseringen verkleind.

De lancering van de NovoPen Echo® volgt de Novo Nordisk traditie van innovatie en leiderschap in de ontwikkeling van insulinetoedieningssystemen. Met de introductie van NovoPen Echo® in Nederland levert Novo Nordisk een bijdrage aan de kwaliteit van leven van kinderen met diabetes en hun ouders.

Meer informatie over NovoPen Echo® is beschikbaar via www.novonordisk.nl

1 gedachte over “Nieuwe insulinepen met geheugenfunctie voor kinderen met diabetes”

  1. Geachte Novo Nordisk medewerkers,
    In uw promotiepublicatie over de Novo Pen Echo schrijft u dat dit de eerste navulbare insulinepen is met een geheugenfunctie die het tijdstip en het aantal eenheden van de laatste dosering onthoudt. Dit klopt niet! Jarenlang heb ik tot mijn volle tevredenheid de Innovo Pen gebruikt die dezelfde functies had. Toen deze pen kapot ging, ontdekte ik tot mijn grote schrik dat deze niet meer verkrijgbaar was. Sindsdien gebruik ik noodgedwongen Novo Pen 4. Ik heb diabetes type 1 sinds 1942, bijna 70 jaar dus (geboren in 1940).Omdat ik steeds vergeetachtiger word en mijn concentratie-vermogen achteruit gaat, wacht ik al jaren op de opvolger van de Innovo. Ik weet dat ik daar niet de enige in ben. Veel oudere diabeten kijken uit naar een insulinepen met geheugen. Is de pen die nu verkrijgbaar is ook geschikt voor ouderen en zo niet, wanneer komt deze dan voor ons op de markt, waardoor wij langer zelfstandig kunnen blijven? We hoeven er toch hoop ik niet van uit te gaan dat Novo Nordisk ons niet interessant meer vindt omdat wij niet zo lang meer zullen leven? Ook mensen met diabetes leven tegenwoordig veel langer dan vroeger dank zij betere voorzieningen!
    Hoogachtend, Jits Postema

    Beantwoorden

Plaats een reactie