Nieuwe generatie NovaSure komt tegemoet aan wensen van de vrouw

Hologic brengt een nieuwe generatie NovaSure-systeem op de markt dat patiëntvriendelijk en voor de gynaecoloog eenvoudig te hanteren is. NovaSure maakt een eind aan hevig bloedverlies tijdens de menstruatie.

Het nieuwe apparaat is in nauwe samenwerking met gynaecologen en patiënten ontwikkeld. Het nieuwe generatie NovaSure-systeem is gebaseerd op dezelfde technologie als het huidige systeem, maar biedt meer comfort voor de patiënt en meer controle voor de arts.

Onderzoek geeft aan dat vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies niet op de hoogte zijn van het feit dat het hier gaat om een medische aandoening waarvoor behandelingen bestaan. Veel vrouwen denken dat hevig bloedverlies tijdens de menstruatie er nu eenmaal bij hoort – ze hebben er mee leren leven. De meeste vrouwen met menstruatieklachten doen aan symptoombestrijding door bijvoorbeeld het slikken van pijnstillers. Maar aan de oorzaak van de klachten wordt door veel vrouwen nog niets gedaan. Toch gaan vrouwen tegenwoordig steeds vaker op zoek naar medische behandelingen die oplossingen bieden. Door de NovaSure-behandeling kunnen klachten die soms al vele jaren duren binnen korte tijd verholpen worden.

Wat is er nieuw
Sinds augustus 2010 beschikt de nieuwe generatie NovaSure in Nederland over de CE- markering. CE staat hierbij voor Conformité Européenne, dat betekent ‘in overeenstemming met de Europese regelgeving’. Het nieuwe generatie NovaSure-systeem zal vanaf 1 oktober 2010 worden toegepast door de ziekenhuizen die NovaSure aanbieden. Het nieuwe systeem is gemakkelijker in te brengen en daardoor comfortabeler voor de patiënt. Het nieuwe design geeft meer controle en vergemakkelijkt het plaatsen van het apparaat door de gynaecoloog.

NovaSure maakt een eind aan hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Tijdens de poliklinische behandeling verwijdert de gynaecoloog het slijmvlies van de baarmoeder met een nauwkeurige gecontroleerde hoeveelheid radiofrequentie-energie. NovaSure is een effectieve, veilige en nagenoeg pijnloze behandeling die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Gemiddeld duurt de NovaSure-behandeling 90 seconden.

Nooit meer ongesteld
Ongeveer 85 procent van de vrouwen met overmatig bloedverlies voelt zich moe en misselijk. 77 procent is gedeprimeerd of humeurig, 76 procent ervaart hevige krampen en 69 procent heeft last van hoofdpijn. Daarbij verzuimde 1 op de 12 vrouwen meer dan een week werk tijdens de menstruatie. Ook heeft 50 procent noodgedwongen een feest of evenement gemist.
Een klinische test heeft uitgewezen dat na de NovaSure-behandeling 75 procent van de vrouwen nooit meer ongesteld wordt en bij 22 procent van de vrouwen een lichte tot matige menstruatie over blijft. 80 procent van de vrouwen geeft aan meer tijd te hebben voor hun werk of dagelijkse activiteiten en niet langer activiteiten hoeven te verzuimen.

1 miljoen vrouwen
Sinds 2002 wordt de NovaSure-behandeling wereldwijd succesvol toegepast. Vanaf 2005 is de NovaSure-behandeling in Nederland beschikbaar. Jaarlijks worden er in Nederland gemiddeld 3.500 vrouwen met NovaSure behandeld. Wereldwijd zijn dat 1 miljoen vrouwen. De NovaSure-behandeling wordt door 32 ziekenhuizen in Nederland aangeboden en het aantal blijft toenemen. Een ziekenhuis in de buurt en meer informatie over NovaSure is te vinden op www.hevigbloedverlies.nl

Plaats een reactie