Een nieuwe generatie gasbarbecues

Een gezellige barbecue kan letterlijk en figuurlijk een zwart randje krijgen wanneer het vlees aanbrandt. Dat is namelijk niet alleen veel minder lekker, maar ook nog eens erg ongezond. Deze situatie kan echter worden voorkomen door gebruik te maken van de nieuwste generatie gasbarbecues. Outdoorchef heeft deze voorzien van een uniek, gepatenteerd trechtersysteem, waardoor vlees niet meer kan aanbranden, er geen hinderlijke rook ontstaat en de barbecue veelzijdig kan worden gebruikt. De trechter zorgt er namelijk voor dat vet en vleessappen veilig worden afgevoerd. In combinatie met een deksel bovenop de barbecue wordt het vlees bovendien gelijkmatig gaar zonder dat het regelmatig moet worden omgekeerd. Met de nieuwe gasbarbecues van Outdoorchef is het daarom niet zo erg meer om tijdens het barbecueën even de tijd te vergeten.

Vlees kan niet meer aanbranden
De gasbarbecues met het trechtersysteem bestaan uit zes essentiële onderdelen. Van boven naar beneden zijn dat de deksel, het grillrooster, een grote trechter die de warmte verdeelt, een kleine trechter die de vetten en sappen naar één veilige plek leidt, de ringvormige branders en een vetopvangbakje. Als de grote trechter wordt omgekeerd, maakt hij van de barbecue een kookstel. De warmte wordt dan niet verdeeld, maar in het midden geconcentreerd en is dan ideaal om te koken of te wokken. De deksel hoeft in dat geval niet meer gesloten te worden. De barbecues bieden dan ook een groot gebruiksgemak: doordat het vet in de trechters wordt opgevangen, worden ze alleen aan de binnenkant vuil en zijn ze daarom gemakkelijk binnen enkele minuten perfect schoon te maken.

Het gepatenteerde trechtersysteem is onder meer toegepast op de Ascona 570MX. Deze verrijdbare barbecue heeft twee onafhankelijke ringbranders, een deksel met scharnier, een kruidenrek, ‘one touch’-ontsteking, temperatuurmeter en bestekhouder. De Ascona gasbarbecue is verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 549,00.

Plaats een reactie