Nieuwe film laat belang van het Keurmerk Uitvaartzorg zien

0
565

Je houdt de rest van je leven een nare herinnering als iets mis gaat met de uitvaart van een dierbare. Als bijvoorbeeld achteraf de rekening veel hoger uitpakt dan was voorgesteld of als er afspraken niet worden nagekomen op de dag van de uitvaart zelf. Dan kun je als consument maar beter kiezen voor een uitvaartondernemer die in bezit is van het Keurmerk Uitvaartzorg. Dat is wat de SKU (Stichting Keurmerk Uitvaartzorg) duidelijk wil maken met de nieuwe film welke woensdag 19 oktober wordt gelanceerd.

In deze film vertellen nabestaanden hoe belangrijk het is dat je de uitvaart met een gerust hart uit handen kunt geven. Dat je je geen zorgen hoeft te maken als je voor een uitvaartonderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg kiest. De nieuwe film wordt woensdag 19 oktober gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomt van het Keurmerk Uitvaartzorg. Aansluitend is hij te zien op www.keurmerkuitvaartzorg.nl.

Consumentenbescherming
Het beschermen van de consument – (potentiële) opdrachtgever van een uitvaart – tegen een slechte herinnering aan een uitvaart is het hoofddoel van het Keurmerk Uitvaartzorg. Helaas komt het nog regelmatig voor dat niet wordt uitgevoerd wat is toegezegd, dat de kosten veel hoger uitvallen dan is afgesproken of dat je voor andere – vervelende – verrassingen tijdens of na een uitvaart komt te staan. Consumenten moeten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van de uitvaartverzorging. Ze geven immers de zorg voor het afscheid van een dierbare uit handen. In de korte film worden consumenten zelf aan het woord gelaten. Zij kunnen tenslotte als beste verwoorden wat het Keurmerk voor hen heeft betekend.

Over het Keurmerk Uitvaartzorg
Het Keurmerk Uitvaartzorg is hét kwaliteitskeurmerk voor de uitvaartbranche. Het biedt onafhankelijke, externe toetsing en strenge normen voor bijvoorbeeld transparante kostenbegroting en kwaliteit van uitvoering. Inmiddels zijn al 196 ondernemingen gecertificeerd. Samen verzorgen zij bijna 85% van alle uitvaarten in Nederland. Dit betekent dat het Keurmerk Uitvaartzorg sinds de oprichting in 2007 een spectaculaire groei heeft doorgemaakt.

Het Keurmerk Uitvaartzorg is een erkend keurmerk met vermelding op ConsuWijzer.nl.