Nieuwe e-coach voor mantelzorgers

In september 2011 start Stichting Partnerzorg coaching per e-mail voor mensen die voor hun partner zorgen. Het opschrijven van ervaringen en de frisse vragen van een buitenstaander kunnen helpen om inzicht te krijgen in jezelf en wat je anders zou kunnen doen, aldus de stichting.

Ervaringsdeskundigen
De coaches zijn speciaal getrainde ervaringsdeskundigen. Dankzij een bijdrage van het VSBfonds betalen mantelzorgers voor de coaching een geringe eigen bijdrage.

Zelf meegemaakt
Zorgen voor de partner kan in combinatie met werk, kinderen en sociaal leven soms een hele opgave zijn. Bovendien heeft het ook de nodige impact op de relatie. De oprichter van de Stichting Partnerzorg, Cora Postema, maakte het zelf mee. Ruim twee jaar geleden kreeg haar man een herseninfarct en kwam na maandenlange behandeling weer thuis, in een rolstoel. Ze ervoer hoe gemakkelijk je jezelf in zo’n situatie wegcijfert en in een zorgende rol terechtkomt.

Mailwisseling
Het was een vriendin die haar via een mailwisseling de ogen opende met de suggestie: ‘Je hoeft het niet allemaal alleen op te lossen, je mag hem ook vragen jou te helpen’. Hiermee kwam er weer meer gelijkwaardigheid in hun relatie en konden ze elkaar juist versterken, aldus Cora. Ze werd assertiever en haar man kreeg meer vertrouwen in wat er ondanks zijn handicap nog wél mogelijk was. Door over haar ervaringen te schrijven werd het inzicht in haar eigen (on)mogelijkheden groter.

Meer informatie
Zie voor meer informatie over werkwijze, de coaches en aanmelden de website van Stichting Partnerzorg

Plaats een reactie