Nieuwe cursus Voeding en Gezondheid

Voeding en gezondheid zijn ‘hot topics’. De gezondheid van de mens wordt voortdurend bedreigd: overvoeding, ondervoeding, verkeerde voeding, etc. Wat is de invloed van voeding op onze gezondheid? Wat is gezonde voeding? Wat is de rol van voeding bij sport? Kan voeding een rol spelen bij het voorkomen van ziekten?

Website over voeding
Op www.ou.nl/voeding vindt u informatie over alle activiteiten rondom het thema Voeding: nieuwsberichten, nieuwe cursussen en opleidingen, symposia en workshops.

Nieuwe cursus Voeding en gezondheid
Moet een zwangere vrouw eten voor twee? Waarom zijn er steeds meer mensen met diabetes? Hoeveel moet een sporter drinken tijdens de marathon? Wat is een gezond gewicht? Eet ik zelf eigenlijk wel gezond? Deze en andere vragen komen aan bod in de nieuwe cursus Voeding en gezondheid.

Griekse salade

Workshop
Er gaat geen dag voorbij of het onderwerp is in het nieuws: (on)gezond lichaamsgewicht en de relatie met voeding en bewegen. Mensen hebben ook veel vragen over gewicht, voeding en bewegen. Kun je onbeperkt eten zonder dik te worden of moet je constant letten op wat je eet? Waarom zijn er steeds meer mensen met diabetes? Wat is eigenlijk een gezond gewicht? In de workshop gaat u aan de hand van stellingen en praktische vragen zelf aan de slag. De workshop wordt gegeven door Lily Fredrix, docent van de cursus Voeding en gezondheid.

Plaats een reactie