Nieuwe Catharina Apotheek in aanbouw

0
741

Het Catharina Ziekenhuis is begonnen met de bouw van de nieuwe apotheek. De Catharina Apotheek gaat eind 2011 open en komt in de centrale hal van het ziekenhuis. Bij de apotheek kunnen patiënten na ontslag uit het ziekenhuis of na bezoek aan een polikliniek onmiddellijk terecht voor de juiste medicijnen. Het Catharina Ziekenhuis biedt patiënten daarmee gemak, service, advies en goede begeleiding in hun medicijngebruik.

De nieuwe apotheek is onderdeel van de ziekenhuisapotheek. Daardoor wordt de kennis die in het ziekenhuis op het gebied van medicatie beschikbaar is, maximaal ingezet voor patiënten. Bovendien zijn door de samenwerking met alle specialisten, de voorgeschreven medicijnen direct op voorraad. De patiënten kunnen de benodigde medicatie dus meteen ophalen.

In de nieuwe apotheek is veel kennis aanwezig over het gebruik, het effect, de bijwerking en de risico’s bij bepaalde combinaties van medicijnen. ‘We kunnen door onze expertise de patiënten goed begeleiden en daardoor dragen we bij aan veilig en effectief medicijngebruik,” aldus ziekenhuisapotheker Sonja Wessels.

Het medicijngebruik van elke patiënt wordt gecommuniceerd met de eigen apotheek en huisarts. Zo blijft het overzicht van de medicatie die de patiënt gebruikt voor alle hulpverleners actueel. De Catharina Apotheek komt pal naast de hoofdingang van het Catharina Ziekenhuis. De opening staat in december gepland.