Nieuwe behandeling voor Benigne Prostaat Hyperplasie in Nederland

GlaxoSmithKline (GSK) kondigt aan dat zij vandaag Combodart(R) op de markt brengt. Dit is een nieuwe medicamenteuze behandeling voor patiënten met matige tot ernstige symptomen van BPH (Benigne Prostaat Hyperplasie). De meerwaarde van het geneesmiddel is aangetoond in de CombAT studie.

Uit deze 4 jaar durende studie met bijna 5000 mannen ouder dan 50 jaar, blijkt dat de klachten snel en langdurig minder zijn en de kwaliteit van leven verbeterd. Bovendien wordt het risico op complicaties zoals acute urineretentie en de noodzaak om chirurgisch in te grijpen aanzienlijk verkleind.

BPH is een veel voorkomende aandoening waarbij de klachten in de tijd erger worden en die tot ernstige complicaties kan leiden. BPH heeft grote impact op het dagelijkse leven van de patiënt. Daarnaast trekt BPH een enorme wissel op de kosten van de gezondheidszorg.

Over BPH
BPH is een goedaardige prostaatvergroting die vaak voorkomt bij mannen boven de 50 jaar. De aandoening heeft een grote negatieve invloed op de kwaliteit van leven van mannen. Wanneer de prostaat groter wordt, kan een gedeelte van de plasbuis dichtgedrukt worden. Hierdoor ontstaan ondermeer plasklachten. De aandoening wordt nog altijd onderschat en ten onrechte afgedaan als ouderdomskwaal. Daarom is het zo belangrijk dat er aandacht is voor de last en voor de risico’s. Combodart(R) bouwt voort op ervaringen uit het verleden. Het belangrijkste gevolg is dat deze therapie meer doet dan symptoombestrijding. De kwaliteit van leven van mannen met BPH wordt niet alleen nu, maar ook in de toekomst verbeterd. Wat voor de patiënt minstens zo belangrijk is, is dat ernstige complicaties kunnen worden voorkomen.

Over GlaxoSmithKline
GlaxoSmithKline behoort tot de leidende, innovatieve farmaceutische en healthcare bedrijven in de wereld. Het is de bedrijfsmissie van GSK om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren door hen in staat te stellen een actiever leven te leiden, zich beter te voelen en langer te leven.

1 gedachte over “Nieuwe behandeling voor Benigne Prostaat Hyperplasie in Nederland”

 1. ik neem sinds een maand combodart
  de eerste 10 dagen ging het goed
  tussen de 25 en 40 dag dat ik combodart neem plas ik zeer onregelmatig
  ik begin de plassen om 14u of 15 u of 16 u soms nog later
  ik moet wel bijvertellen ik heb kanker AML of acute leukemie
  mijn chemo is voorbij gedurende 2 maanden mijn bloedwaarden zijn volgens de dokter niet mis maar toch kan ik alle dagen moeilijk beginnen plassen
  heeft iemand dat ook

  chris

  Beantwoorden

Plaats een reactie