Nieuw poliplein UMC St Radboud

Op maandag 16 januari 2012 opent het UMC St Radboud het gloednieuwe poliplein. Negen specialismen, te weten Heelkunde, Orthopedie, Plastische chirurgie, Neurochirurgie, Cardiologie, Cardiothoracale chirurgie, Longziekten, Urologie en Anesthesiologie (pre-operatieve poli) vestigen zich hier. Naar verwachting bezoeken zo’n 120.000 patiënten dit plein jaarlijks.

Laatste hand gelegd aan nieuw poliplein

Het moderne poliplein oogt ruim en licht, dankzij een glazen plafond. Het biedt patiënten nieuw gebruikersgemak. Zo kunnen bezoekers zich bij binnenkomst, met de barcode op hun afsprakenbrief, registreren bij een speciale aanmeldzuil. Uit de aanmeldzuil rolt een ticket, waarop staat in welke kleurenzone de patiënt kan wachten. Het poliplein is ingedeeld in vijf kleurzones, duidelijk zichtbaar aan het meubilair. De patiënt wordt opgehaald uit de betreffende wachtzone.

Het poliplein is bereikbaar via de hoofdingang en bevindt zich op de begane grond van het nieuwe Heelkundegebouw. Dit gebouw werd in december in gebruik is genomen en biedt ook onderdak aan diverse verpleegafdelingen, de Intensive Care en operatiekamers.

Plaats een reactie