Niet-infarctgerelateerd vat vergroot overlijdenskans bij meervatsdotteren

  0
  789

  Mede door acute dotterbehandelingen is de prognose van patiënten met een acuut hartinfarct de afgelopen decennia aanmerkelijk verbeterd. Desondanks heeft een aanzienlijk deel van hen een verhoogd risico op overlijden.

  Patiënten met vernauwingen in meerdere kransslagaders (meervatscoronairlijden of MVD) hebben twee keer meer kans op overlijden dan patiënten bij wie slechts één vat is aangedaan. René van der Schaaf ontdekte dat het negatieve effect van MVD wordt verklaard door de aanwezigheid van een chronische totale occlusie (volledige vaatafsluiting, CTO) in een niet-infarctgerelateerd vat.

  Promotie
  Dhr. R.J. van der Schaaf/ Geneeskunde

  Proefschrift
  Clinical outcome in high-risk STEMI patients with multivessel disease. Towards recanalization of CTOs following primary PCI

  Datum
  Donderdag 20 mei 2010, 11:00 uur

  Promotor
  Dhr. prof. dr. J.J. Piek
  Dhr. prof. dr. R.J. de Winter

  Locatie
  Aula van de UvA
  Singel 411
  1012 WN Amsterdam

  Vorig artikelSterke stijging psychische klachten
  Volgend artikelGrote verschillen in homeoboxgen bij kinderkanker
  De Universiteit van Amsterdam heeft een lange geschiedenis. Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de UvA met ruim 30.000 studenten, 5.000 medewerkers en een budget van bijna 500 miljoen euro tot de grote algemene universiteiten in Europa. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. De UvA wil een inspirerende, breed georiënteerde, internationale academische omgeving bieden, waarin de talenten van staf en studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen.