Roeister Nienke Kingma gouden aanwinst voor VWS

Nienke Kingma, roeister in de vrouwen acht en winnares van zilver in Beijing 2008 en goud en brons op het WK in 2009, werkt vanaf vandaag in dienst bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kingma gaat zich bij de directie Sport bezighouden met het onderwerp beweegvriendelijke omgeving om mensen meer te laten bewegen. Dit heeft staatssecretaris Bussemaker vandaag tijdens het seminar ‘Goud op de werkvloer’ dat in Vancouver werd gehouden. Daarmee geeft ze gehoor aan het convenant dat zij tijdens het seminar met algemeen directeur Chris Heutink van Randstad Nederland ondertekende.

Bussemaker: ‘Ik steun het initiatief Goud op de werkvloer dat investeert in topsporters en hun leven na hun sportcarrière van harte. Het kabinet legt de lat hoog om met Nederland tot de beste 10 sportlanden van de wereld te horen. Dat betekent dat bij een goed topsportklimaat overheid en bedrijfsleven ook aandacht moeten hebben voor het leven na de topsport.’

Met het convenant hebben Rijksoverheid en werkgevers afgesproken meer werkplekken voor sporters mogelijk te maken. Doel hiervan is 100 structurele werkplekken creëren voor actieve en gestopte topsporters tot aan de Olympische Spelen van Londen in 2012, passend bij de ambitie van het Olympisch Plan 2028.