Nicolien van Vroonhoven bestuursvoorzitter Jeugdcultuurfonds

Nicolien van Vroonhoven wordt per 1 januari 2011 voorzitter van het bestuur van het Jeugdcultuurfonds Nederland. Zij volgt Jet de Ranitz op die vanaf de oprichting van het Jeugdcultuurfonds in 2008 deze functie vervulde.

Van Vroonhoven, voormalig kamerlid voor het CDA waar zij de portefeuille Cultuur beheerde, beschouwt het Jeugdcultuurfonds van groot belang voor kinderen die langs de kant staan. Juist deze kinderen moeten in tijden van bezuinigingen de kans krijgen mee te doen door muziek- of dansles of andere vormen van actieve kunstbeoefening. “Participatie is van doorslaggevend belang voor deze kinderen. Dat betaalt zich altijd terug.”

De Ranitz, zakelijk directeur van het Nederlands Danstheater, constateert met tevredenheid dat het Jeugdcultuurfonds in de afgelopen twee jaar een vliegende start heeft gemaakt. Het duizendste kind is met hulp van het fonds aan zijn muziek- of dansles begonnen en het fonds telt inmiddels 16 lokale en regionale fondsen. “Nu in 2011 ook Utrecht en Rotterdam starten met een eigen Jeugdcultuurfonds zijn we hard op weg om landelijke dekking te realiseren.”

Plaats een reactie