Nicasiushuis voortaan Nicasius

In Heeze is zorgcentrum Nicasiushuis gevestigd. Hier biedt Ananz verzorgingshuiszorg, zorg voor cliënten met dementie, thuiszorg en activiteitenbegeleiding. Op donderdag 6 januari verandert de naam van Nicasiushuis naar Nicasius. Een kleine aanpassing, die ervoor zorgt dat de naam beter aansluit bij de ambities van Ananz.

Bouwplannen

De komende jaren verandert het Nicasiushuis ingrijpend. Het huidige gebouw wordt afgebroken en er wordt een nieuw complex gebouwd. De huidige bouw is ruim 30 jaar oud en voldoet zowel bouwtechnisch als functioneel niet meer aan de eisen die Ananz eraan stelt. Meer en meer is behoefte aan verpleeghuiszorg. Ananz richt zich hier de komende jaren op, onder meer met groepswonen.

Nicasius en Heeze
De naam Nicasiushuis sloot niet meer aan bij het nieuw te bouwen complex. Door het woordje ‘huis’ weg te laten, staat er een krachtigere naam, die past bij de doelen en de koers van Ananz. Bewust bewaren we het goede: Nicasius. Nicasius en Heeze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de keuze voor Nicasius gaat ook de wens van de cliëntenraad in vervulling. Zij pleitte voor behoud van deze naam.

Onthulling
Op donderdag 6 januari vindt een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst plaats, waar de nieuwe naam wordt onthuld. Verscheidene genodigden, die betrokken zijn bij Nicasius en/of bij de nieuwbouw zijn hierbij aanwezig.

Plaats een reactie