NEN onderzoekt behoefte aan normen voor Beauty, Spa en Wellbeing-diensten

Beauty, Spa en Wellbeing-diensten worden steeds populairder. De laatste jaren is het aantal aanbieders enorm toegenomen. Binnen de branche bestaan verschillende meningen over hoe men de kwaliteit kan waarborgen voor consumenten en op welke wijze men effectief management kan voeren. Het normalisatie-instituut van Ierland (NSAI) heeft een voorstel ingediend om een Europese norm te ontwikkelen op het gebied van Beauty, Spa en Wellbeing services. NEN wil voor 10 maart 2010 weten hoe Nederlandse partijen tegenover dit voorstel staan.

Er zijn diverse vraagstukken over ethiek, voorlichting, reclame, onderhoud van apparatuur, hygiëne, steriliseren en klantenservice. Maar ook over het gebruik van gevaarlijke producten en materialen. Met het ontwikkelen van een Europese norm wordt de Europese kennis ten aanzien van management in de schoonheidsbranche vastgesteld en gebundeld. Door implementatie van de norm zullen aanbieders beter in staat zijn zich te professionaliseren, kosten te besparen en hun service richting de consument te optimaliseren. Tevens kan men aantonen dat men voldoet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden.

Wie kan een bijdrage leveren?
Bij het opstellen van de Europese norm kunnen onder andere de volgende organisaties een bijdrage leveren: schoonheidssalons, Beauty, Spa en/of Wellness centra, schoonheidsklinieken, gezondheidsboerderijen, hotels met Beauty, Spa of Wellness voorzieningen, brancheorganisaties, opleidingsinstituten, leveranciers, opdrachtgevers, advies organisaties, certificeringsinstellingen, toezichthouders en overheden.

Stemming en Informatiebijeenkomst
Nederland moet voor 10 maart 2010 reageren op het voorstel om de Europese norm te gaan ontwikkelen. NEN wil graag van betrokken partijen horen hoe zij hier tegen aankijken en gezamenlijk bepalen of er vanuit de Nederlandse markt behoefte is aan een Europese norm en welke partijen bereid zijn om actief deel te nemen aan het normontwikkelingsproces. Wanneer er in Nederland behoefte blijkt te zijn aan de Europese norm, wordt er een positieve stem uitgebracht. Bij voldoende belangstelling organiseert NEN op 2 maart 2010 een informatiebijeenkomst.

Plaats een reactie