Nekhernia patiënten gezocht voor onderzoek

De afdeling Pijnbestrijding van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop is gestart met een onderzoek naar de meest effectieve behandeling van patiënten met een nekhernia. Het onderzoek staat onder leiding van pijnbestrijder Willy Halim. In 2012 rondde hij een studie af over behandelmethode van nekhernia’s dat internationaal is gepubliceerd. Voor dit nieuwe onderzoek zoekt hij deelnemers: patiënten met een nekhernia.

Introductievideo St. Anna Ziekenhuis

Binnen het nieuwe onderzoek zal hij twee soorten behandelingen met elkaar vergelijken. Voor beide behandelingen hoeft de patiënt slechts enkele uren in het ziekenhuis te verblijven. De behandelingen zijn eerder effectief gebleken, maar nog nooit ten opzichte van elkaar vergeleken. De pijnbestrijders onderzoeken met name de veiligheid van de methoden en het resultaat op korte termijn. Aangezien patiënten met een nekhernia over het algemeen erge pijnklachten hebben, is snel resultaat gewenst. In vergelijking tot een rughernia, komt een nekhernia minder vaak voor.

Aanmelden
Naar aanleiding van een eerdere oproep hebben zich al veel patiënten gemeld. Er is echter nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Denkt u dat u in aanmerking komt voor deze studie? Meldt u dan aan door contact op te nemen met de afdeling Pijnbestrijding van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop, telefoonnummer 040 – 286 4861.

1 gedachte over “Nekhernia patiënten gezocht voor onderzoek”

  1. Het revisieteam tijdens de opleidingNieuw publicatie Kenniscentrum Orthopedie (9-4-2012)In de uitgave nummer 1 van 2012 van het Nederlands Tijdschrift voor Orthopaedie is een publicatie geplaatst geschreven door het Kenniscentrum Orthopedie van het Sint Anna ziekenhuis. In deze publicatie worden de resultaten beschreven van een onderzoek naar de hoeveelheid slijtage van een bepaald type heupprotheses. De metingen zijn uitgevoerd in het Sint Anna ziekenhuis. Het gaat om 200 heupprotheses die met slijtage-software zijn gecontroleerd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie