Negentig renners op de fiets voor Artsen zonder Grenzen

De eerste Tour for Life, een benefietwielertocht voor Artsen zonder Grenzen, start komende zondag 30 augustus. De Tour for Life is een achtdaagse klassieke wielertocht van Noord-Italië naar Nederland. Negentig wielrenners leggen van 30 augustus t/m 6 september acht loodzware etappes af. Noodhulp
De Tour for Life brengt de renners naar de Alpen, Vogezen en Ardennen en voert langs wereldberoemde cols en klassieke trajecten van de Tour de France en Luik-Bastenaken-Luik. De renners leggen gemiddeld 150 kilometer per dag af.Elke ploeg brengt minstens 15.000 euro sponsorgeld bijeen om ervoor te zorgen dat Artsen zonder Grenzen hulpverleners kan blijven sturen naar gebieden waar noodhulp hard nodig is.

Ambassadeur
Oud-wielerverslaggever Jean Nelissen is ambassadeur van Tour for Life. Nelissen: ‘Dit zijn de echte profs! Renners die honderden kilometers afleggen voor een ander. Voor mensen in nood. Een geweldig initiatief.’

Uitdaging
De veertien ploegen zijn tijdens hun uitdaging live te volgen via de live-kaart op www.tourforlife.nl. Geïnteresseerden zien hier precies waar de renners zich bevinden; welke col ze beklimmen of welke grens ze oversteken. Op de live-pagina van de site wordt tijdens Tour for Life dagelijks verslag gedaan.

Cauberg
Op zondag 6 september komen de renners in peloton over de finish op de Cauberg in Valkenburg. Tijdens het feestelijke aankomstevenement van 15.00 uur tot 18.00 uur worden de renners toegesproken door Hans van de Weerd, algemeen directeur van Artsen zonder Grenzen. Tevens wordt het sponsorbedrag bekendgemaakt en de medailles uitgereikt.

Leontien van Moorsel
Speciale gast tijdens de huldiging is Leontien van Moorsel. De voormalig wielrenster komt specifiek voor de enige damesploeg van Tour for Life: de Spartaanse Vrouwen. Van Moorsel promoot een gezonde levensstijl en beweging, vooral onder vrouwen.

Plaats een reactie