Nederlandse vrouw wil hogeropgeleide man met lekker lijf

Wat wil de Nederlandse vrouw als het op mannen aankomt? VIVA vroeg het aan 1400 vrouwen van rond de dertig en dit zijn de keiharde conclusies: Nederlandse vrouwen willen een hogeropgeleide man (hbo of universiteit) met een strakke body die thuis de handjes laat wapperen.

Ambitie
Volgens meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen (56%) heeft de perfecte man hbo-niveau en één op de vijf is pas tevreden als hij over een academische titel beschikt. Wat ook zeer gewaardeerd wordt: de drive om iets te bereiken in het leven. 46% vindt dat de ideale man ambitieus is. Met één belangrijke maar: hij moet wel genoeg tijd voor haar overhouden. Slechts 3% vindt het absoluut niet van belang of haar partner carrière wil maken. Opvallend: de hoogte van het salaris maakt niet uit. Bij de meerderheid (81%) speelt het geen rol bij de keuze van een man. Ook zijn beroep doet er voor de meesten (65%) niet toe.

Viva 24, 2013, Ideale man onderzoek

Kinderen
Bijna de helft (40%) van de vrouwen noemt de vraag of een man een kinderwens heeft bepalend voor haar partnerkeuze. Eén op de vier zal nooit een relatie aangaan met een man die geen kinderen wil. 22% zou een onwillige man subtiel proberen over te halen. Slechts 6% vindt zijn standpunt over vader worden totaal onbelangrijk. De helft staat trouwens niet te springen om een man met kinderen uit een eerdere relatie. Voor één op de tien is dat zelfs een absolute no go.

Looks
Qua uiterlijk loopt de Nederlandse vrouw warm voor een man die langer is dan zijzelf (97%) met een five o’clock shadow (46%) of zelfs een flinke baard (1%). Mister Perfect heeft weinig (67%) of geen borsthaar (24%) en acht op de tien vrouwen zijn het meest gecharmeerd van bruin of zwart haar. Rode lokken zijn slechts bij één procent in trek. De ideale man heeft verder een sixpack (15%) of strakke body (67%). Handjes laten wapperen De perfecte kerel rookt niet (88%), drinkt met mate (92%) en als hij dat doet, dan het liefst bier (54%). En o ja, thuis moet hij de handjes laten wapperen, vindt 97%. En dan vooral als het gaat om technische klusjes (27%). Uit het onderzoek blijkt verder dat de Nederlandse vrouw massaal valt voor Barry Atsma (33%). Op plaats twee staat Chris Zegers (19%), gevolgd door Arie Boomsma (15%).

De resultaten van VIVA’s Ideale-Man-onderzoek worden gepubliceerd in VIVA 24, die vanaf woensdag 5 juni 2013 in de winkel ligt.

Plaats een reactie