Nederlandse vrouw komt makkelijk in de mood

Nederlandse vrouwen hebben geen moeite om in de mood voor seks te komen. Dat blijkt uit een online onderzoek van Viva onder 1250 vrouwen rond de dertig. 65% zegt zelfs snel opgewonden te zijn.

VIVA, maart 2013De Nederlandse vrouw wordt opgewonden van erotische literatuur (61%), experimenteren met nieuwe standjes en rollenspellen (58%) en speeltjes: vibrators, trileieren en blinddoeken (45%). Anderen mensen horen seksen scoort met 12% en het idee dat iemand anders je kan zien met 22%. Opvallend: 70% komt in de stemming als ze haar bedpartner pijpt.

Vandaag nog
Op de vraag ‘Wanneer was je voor het laatst opgewonden?’ antwoordde meer dan de helft met: afgelopen week. 40% van de vrouwen die een partner hebben, vulde in: vandaag nog. Bij de singles lag dat percentage op 32%. Van alle ondervraagden geeft een dikke 70% haar mate van seksuele opwinding een 7+. Slechts 6% zegt nooit geil te zijn.

Snel opgewonden
Niet in de mood, toch seksen? 56% doet het weleens. Maar liever niet. Hoeft ook niet, want 79% van de vrouwen met een relatie is tevreden over haar seksleven. 35% hoeft maar naar haar partner te kijken of is al opgewonden. Wel zegt 50% dat de opwinding minder snel komt dan in het begin van de relatie en 11% moet steeds meer uit de kast trekken. Voor 48% van deze vrouwen geldt dat ze in staat van opwinding het liefst hun partner willen strelen (48%) of zoenen (12%). Slechts 14% masturbeert. Bij de singles ligt dat percentage met 30% een stuk hoger.

Single & seks
Van de single vrouwen is maar 20% blij met haar seksleven. Daarvan vindt 4% het fantastisch en 16% is heel tevreden. 36% zegt helemaal geen seks te hebben. En wat doen vrouwen als ze geil worden op een ongewone plek? Op het werk gaat 7% naar het toilet om te masturberen. 83% geeft er niet aan toe en probeert zich te concentreren. 7% masturbeert wel eens in de auto, slechts 2% in de trein. Een fijne bijkomstigheid: in opgewonden staat durven vrouwen meer en voelen ze zich mooier (58%).

Doe mij zo’n man
Onderdanige mannen (44%), rughaar (44%), kleine penis (31%) blijken de grootste libidokillers. Liever gaan vrouwen hard op mannen met een stevig torso (55%), gevolgd door een goed geslacht (20%) en gespierde armen (18%). Als meest opwindende mannen komen uit de enquête: Channing Tatum (Magic Mike), Johnny Depp & Brad Pitt.

De nieuwe Viva ligt woensdag 27 februari 2013 in de winkel.

Plaats een reactie