Nederlandse vrouw komt makkelijk in de mood

0
1140

Nederlandse vrouwen hebben geen moeite om in de mood voor seks te komen. Dat blijkt uit een online onderzoek van Viva onder 1250 vrouwen rond de dertig. 65% zegt zelfs snel opgewonden te zijn.

VIVA, maart 2013De Nederlandse vrouw wordt opgewonden van erotische literatuur (61%), experimenteren met nieuwe standjes en rollenspellen (58%) en speeltjes: vibrators, trileieren en blinddoeken (45%). Anderen mensen horen seksen scoort met 12% en het idee dat iemand anders je kan zien met 22%. Opvallend: 70% komt in de stemming als ze haar bedpartner pijpt.

Vandaag nog
Op de vraag ‘Wanneer was je voor het laatst opgewonden?’ antwoordde meer dan de helft met: afgelopen week. 40% van de vrouwen die een partner hebben, vulde in: vandaag nog. Bij de singles lag dat percentage op 32%. Van alle ondervraagden geeft een dikke 70% haar mate van seksuele opwinding een 7+. Slechts 6% zegt nooit geil te zijn.

Snel opgewonden
Niet in de mood, toch seksen? 56% doet het weleens. Maar liever niet. Hoeft ook niet, want 79% van de vrouwen met een relatie is tevreden over haar seksleven. 35% hoeft maar naar haar partner te kijken of is al opgewonden. Wel zegt 50% dat de opwinding minder snel komt dan in het begin van de relatie en 11% moet steeds meer uit de kast trekken. Voor 48% van deze vrouwen geldt dat ze in staat van opwinding het liefst hun partner willen strelen (48%) of zoenen (12%). Slechts 14% masturbeert. Bij de singles ligt dat percentage met 30% een stuk hoger.

Single & seks
Van de single vrouwen is maar 20% blij met haar seksleven. Daarvan vindt 4% het fantastisch en 16% is heel tevreden. 36% zegt helemaal geen seks te hebben. En wat doen vrouwen als ze geil worden op een ongewone plek? Op het werk gaat 7% naar het toilet om te masturberen. 83% geeft er niet aan toe en probeert zich te concentreren. 7% masturbeert wel eens in de auto, slechts 2% in de trein. Een fijne bijkomstigheid: in opgewonden staat durven vrouwen meer en voelen ze zich mooier (58%).

Doe mij zo’n man
Onderdanige mannen (44%), rughaar (44%), kleine penis (31%) blijken de grootste libidokillers. Liever gaan vrouwen hard op mannen met een stevig torso (55%), gevolgd door een goed geslacht (20%) en gespierde armen (18%). Als meest opwindende mannen komen uit de enquête: Channing Tatum (Magic Mike), Johnny Depp & Brad Pitt.

De nieuwe Viva ligt woensdag 27 februari 2013 in de winkel.