Nederlandse dierenarts geeft lezing over homeopathie op wereldcongres

0
618

Van 11 tot 15 oktober 2011 vond het Wereld Congres voor Dierenartsen plaats in Kaapstad, Zuid-Afrika. Bijzonder is het om te kunnen melden dat er tijdens het congres op uitnodiging van de organisatie ook een lezing is gehouden door een Nederlandse praktiserende dierenarts, Liesbeth Ellinger. Zij heeft samen met de Universiteit Wageningen onderzoek gedaan naar alternatieve mogelijkheden voor antibiotica in de landbouw.

Uit het onderzoek dat gedaan is naar diarree bij pasgeboren biggen blijkt dat het gebruik van antibiotica drastisch teruggebracht kan worden als in de laatste maand van de dracht aan de zeugen (moedervarkens) een homeopathisch middel toegediend wordt.

Homeopathische geneesmiddelen zijn diervriendelijk, milieuvriendelijk en veel goedkoper voor de veehouder. Ze geven geen resistentie tegen antibiotica bij mens en dier en zijn daarom te prefereren boven reguliere (chemische) geneesmiddelen.

Als homeopathische middelen breder ingezet zouden kunnen worden in de diergeneeskunde en in de humane geneeskunde zou dit een grote stap voorwaarts kunnen betekenen in het welzijn en de gezondheid voor dier en mens!