Nederlandse demonstratie tegen anti-homowet bereikt Kremlin

Het Kremlin is inmiddels op de hoogte van de demonstratie tegen de Russische anti-homowet op 8 april 2013, tijdens het bezoek van president Poetin aan Nederland.

Trailer voor de demonstratie.

Dat blijkt uit een bericht in de populaire Russische online krant Gazeta. Volgens Gazeta weet ook Poetin van het protest. Het Kremlin weet nog niet hoe op de actie te reageren.

COC Nederland organiseert op maandagavond 8 april om 19 uur een demonstratie tegen de anti-homowet. De actie vindt plaats op het Amsterdamse Oosterdok (naast NEMO), tegenover het Scheepvaart museum, waar de president op dat moment dineert. Ook startte het COC, i.s.m. Change.org, een nationale internetpetitie tegen de wet. Meer informatie op www.stopdeantihomowet.nl.

Hans van Manen roept op te demonstreren.

Hans van Manen
De wereldberoemde choreograaf Hans van Manen roept mensen op om naar de demonstratie te komen en de petitie te tekenen. Volgens Van Manen is de Russische wet ‘zo belachelijk en zo discriminerend.’

Hij gaat binnenkort met zijn partner Henk van Dijk naar St. Petersburg. “Je denkt als je naar Rusland gaat natuurlijk aan die walgelijke wetten die Poetin wil en dan vraag je je af hoe dat in deze tijd in godsnaam nog mogelijk is. Dit gaat echt te ver.”

Van Manen en zijn partner zijn in Rusland als eregast uitgenodigd. Zijn partner werd echter aangeduid als zijn ‘assistent.’ “Dat nemen we natuurlijk niet,” lacht Van Manen. “Maar dat is fantastisch, want dan kunnen we het er daar over hebben.”

Meer informatie
http://www.coc.nl
http://stopdeantihomowet.nl

Plaats een reactie