Nederlandse cardiologen fietsen voor Sportcor

Op 23 augustus 2009 beginnen twintig Nederlandse cardiologen aan een fietstocht van Maastricht naar Barcelona. Onder deze twintig deelnemers bevinden zich twee cardiologen uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Marcel Daniëls en Huub Meijburg. In één week leggen de fietsers 1600 km af. Zij halen geld op voor Sportcor, een organisatie die onderzoek doet naar plotselinge hartstilstand bij sporters. In Barcelona vindt het congres van de European Society of Cardiology plaats. Sportcor
Het doel van deze fietstocht is sponsorgelden op te halen voor Sportcor. Sportcor is een initiatief van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Door de cardiologen te steunen tijdens hun tocht, kan meer onderzoek worden gedaan naar het optreden van hartstilstanden tijdens het beoefenen van sport.

Zwoegen voor het goede doel
“Vorig jaar heb ik, als inkomend voorzitter van NVVC, het initiatief genomen voor een fietstocht naar het Europese congres voor Cardiologie in München. Dit was een enorm succes en al gauw ging de roep om een herhaling dit jaar naar het congres in Barcelona. Het is een fantastische ervaring om met collegae in een heel andere omgeving dagelijks te zwoegen, 200 km per dag, om uiteindelijk ons doel te bereiken. Dit gekoppeld aan het sportieve én aan de mogelijkheid om gelden in te brengen voor een goed doel is mijn motivatie om opnieuw mee te doen. Ik hoop dat de aankomst net zo indrukwekkend is als vorig jaar”, aldus cardioloog Marcel Daniëls.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Minimaal invasieve chirurgie, Moleculaire Diagnostiek en Interventiecardiologie.

Plaats een reactie