Nederlandse bloemen en bomen zetten Rome in Paassfeer

Ruim 42.000 kleurige bloemen en tuinplanten uit Nederland onderstrepen dit weekend het ultieme voorjaarsgevoel op het Sint-Pietersplein in Rome, tijdens de viering van het Paasfeest op 8 april 2012.

De Nederlandse sierteeltsector doet dit voor het 27-ste achtereenvolgende jaar en geeft daarmee wederom een duidelijk visitekaartje af aan miljoenen televisiekijkers over de gehele wereld.

De florale aankleding van het live verslag van de Paasmis vormen inmiddels een vast onderdeel in de promotie van bloemen, bomen en planten uit Nederland. De Paasviering is een uniek moment om de waarde van de sierteeltproducten te onderstrepen. Bloemen en planten geven kleur aan vele belangrijke momenten in het leven.

Teamwork
Op het Sint-Pietersplein worden tien ’tuinen’ aangelegd, de trappen worden voorzien van een ‘bloementapijt’ en op tientallen plaatsen staan grote bloemarrangementen opgesteld. Zoals gebruikelijk overheersen de paaskleuren geel en wit. Bij de ingang van de basiliek schitteren honderden bloeiende struiken, tuinplanten en bomen, tot wel vier meter hoog.

De voorbereiding van het gehele project start reeds in het najaar. Producten die normaal gesproken later bloeien in het jaar, worden eerder in bloei getrokken zodat zij in vol ornaat te bewonderen zijn op Eerste Paasdag.

Het team van 25 bloemenarrangeurs uit Nederland verwerkt in het Paasweekend ruim 42.000 bloemen en planten. Dinsdag voor Pasen is het gekoelde transport vertrokken uit Nederland om donderdag in Rome te arriveren. Op vrijdag worden alle arrangementen en grote bloemstukken door het team gemaakt. Zaterdag wordt om 6.00 uur gestart met de uiteindelijke aanleg van de versiering op het plein.

Gebruikte producten
Onder de ‘loggia’ staan zes grote overwegend witte bloemstukken van lelies, Avalanche rozen, herfstasters en Lisianthus. Dezelfde producten, aangevuld met kersenbloesem, worden verwerkt in de zes boeketten op het altaar. Voor het altaar komen vier grote arrangementen met kersenbloesem, licht blauwe Delphinium, Avalanche rozen en groene bladeren. De randen van de trappen wordt over de volledige lengte voorzien van bloemstukken met blauwe Delphinium en Avalanche rozen in verschillende soorten en kleuren. De trappen voor het altaar worden volledig ‘bedekt’ met gele Garvinea aan het uiteinde van de trappen afgesloten met gemengde Garvinea. Bij de pilaren van de basiliek prijken grote bloemstukken met Forsitia. De ‘loggia’ is voorzien van 1.000 witte orchideeën (Dendrobium).

Plaats een reactie