Nederlandse arts voor Olympische bezoekers in Londen

Nederlanders in Londen kunnen tijdens de Olympische Spelen van 27 juli tot en met 12 augustus 2012 via Zilveren Kruis Achmea rekenen op medische hulpverlening.

In het Holland Heineken Huis (HHH) is dagelijks een arts aanwezig in de medische hulppost om medewerkers en bezoekers van advies en medische zorg te voorzien. Daarnaast kan iedereen met medische vragen 24 uur per dag telefonisch contact opnemen met Achmea’s alarmcentrale Eurocross Assistance via een speciaal telefoonnummer +31 71 – 36 41 242. Beide services zijn kosteloos.

De medische hulppost van Zilveren Kruis in het HHH is, na de spelen in Beijing en Vancouver, voor de derde keer in samenwerking met NOCNSF en Heineken beschikbaar. Naast een arts is er een ambulance en fysiotherapie. De crew van het HHH kan er terecht voor pleisters tot medicijnen en van eerste hulp na een valpartij tot een fysiotherapiebehandeling bij rugpijn. Uiteraard is er ook een EHBO-post ingericht, waar bezoekers terecht kunnen.

De 450 medewerkers van het HHH verwachten tijdens de Olympische Spelen 85.000 bezoekers.

De medische hulppost maakt onderdeel uit van het Olympische programma van Zilveren Kruis waarin zij een bijdrage levert aan de gezondheid van de medewerkers van het HHH en de bezoekers, de sportmedische keuringen van de Olympische sporters en bezoekers in beweging wil brengen.

Ambition Zone
In de Ambition Zone, de stand van DSM, Unilever en Zilveren Kruis in het Holland Heineken Huis, kunnen de Nederlandse bezoekers op een interactieve wijze inzicht krijgen in hun eigen sportieve prestaties en energiebalans. De initiatiefnemers willen iedereen laten zien en beleven dat met kleine ambities je structureel je leven, gezondheid en vitaliteit kunt verbeteren.

Plaats een reactie