Nederlands WTG-team naar World Transplant Games in Zuid-Afrika

Op 25 juli 2013 vertrekken 52 getransplanteerde sporters om 17:00 uur vanuit Arnhem richting vliegveld Düsseldorf. De reis gaat naar Durban, Zuid-Afrika om van 28 juli tot 4 augustus 2013 deel te nemen aan de World Transplant Games.

World Transplant Games, Durban 2013

De World Transplant Games (WTG) is een tweejaarlijks sportevenement op wereldniveau dat voor de negentiende keer plaatsvindt. Zo’n 1700 deelnemers uit 46 landen nemen deel aan atletiek, badminton, golf, squash, tafeltennis, tennis, volleybal, wielrennen en zwemmen. Zij leveren daarmee het bewijs van behaalde kwaliteit van leven na een (orgaan)transplantatie.

Alle deelnemers zijn levensbedreigend ziek geweest en mogen dankzij een donor verder leven. De Nederlandse delegatie bestaat uit 31 nier-, 8 long-, 7 hart-, 4 lever- en 2 stamcelgetransplanteerden in de leeftijd van 10 tot 74 jaar.

Bram GoversBram Govers neemt deel aan de World Transplant Games 2013.

Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen verhaal. Indrukwekkend, emotioneel en bijzonder. Bijvoorbeeld de 38-jarige Bram Govers. In 2010 onderging hij een stamceltransplantatie als gevolg van chronische myeloïde leukemie. In 2004 kwam er een eind aan een fanatiek sportleven door toenemende vermoeidheid. Een aantal jaren wist hij het hoofd boven water te houden met medicatie maar toen verergerde zijn ziekte. Het duurde drie jaar voordat een passende donor werd gevonden die zijn redding betekende. Een jaar na zijn transplantatie liep de Nijmegenaar 15km hard tijdens de Zevenheuvelenloop. Voor de eerste keer gaat hij nu deelnemen aan de WTG. Deelname en mogelijk het winnen van een medaille is het mooiste bewijs van een nieuw leven dankzij een donor.

Meer informatie
http://www.sportentransplantatie.nl

Stichting Sport en Transplantatie

Plaats een reactie