Nederlands thuishaven bruisend WK Rafting

Wervelend water, robuuste rubberboten, getrainde teams. Het zijn de basisingrediënten voor het TEVA Wereldkampioenschap Raften dat voor het eerst in de geschiedenis in Nederland plaatsvindt. Op dinsdag 13 juli wordt het WK spetterend geopend door de meer dan 70 teams uit 30 landen. Naast favorieten Brazilië en Japan, is ook Nederland vertegenwoordigd met zowel een dames- als herenteam. Op de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams in Zoetermeer strijden de teams tijdens een meerkamp van vier onderdelen voor de titel. Wie dit spectaculaire watersportevenement wil bijwonen is van harte welkom. Het WK duurt nog tot en met zaterdag 17 juli.

Extreem spektakel
Kom een kijkje nemen bij Dutch Water Dreams en je begrijpt meteen waarom rafting tot de extreme sports behoort. Spectaculairder dan dit wordt het niet, zeker nu de top van de wereld op de baan is. Het TEVA WK Rafting wordt niet alleen voor het eerst in Nederland gehouden, het is tevens de primeur op een kunstmatige wildwaterbaan. De wedstrijd bestaat uit vier spetterende onderdelen: de ‘tijdrit sprint’, twee teams tegelijk tijdens ‘head to head’, ‘individuele slalom’ en ‘massasprint down river’. De teams bestaan uit vier personen die strijden voor winst op de afzonderlijke onderdelen met als hoofddoel het winnen van het algeheel kampioenschap. Op dinsdag en woensdag vinden de jeugdkampioenschappen plaats, vanaf donderdag betreden de professionals de baan.

Feest met de rafting-elite
Het TEVA WK Rafting duurt in totaal vijf dagen en is geopend voor publiek. Vandaag werd getraind en kennis gemaakt met de baan, de kampioenschappen beginnen morgen. Alles draait hierbij om kracht, snelheid en teamwork. Ook uithoudingsvermogen, wilskracht en lef zijn onmisbaar voor het winnen van de cup. Op zaterdag 17 juli wordt de grote finale gehouden, met aansluitend een buitenfeest met barbecue. In het Beach House van Dutch Water Dreams treden diverse acts op, waaronder de Haagse poprock band Pleen en DJ’s. Zie voor meer informatie over het TEVA WK Rafting en het afsluitingsfeest www.wrc2010.nl.

Over TEVA
Water is het uitgangspunt van elk TEVA ontwerp: het is de bron van avontuurlijk sporten en genieten, maar biedt ook risico’s als uitglijden. Teva zorgde 25 jaar geleden voor een ware revolutie in de schoenindustrie en beschikt over de kennis en de technologie om producten te ontwikkelen die veilig sporten maximaliseren en tevens rekening houden met het beschermen van de natuur die de basis vormt voor extreme sports. Zie voor meer informatie over TEVA op de website www.teva.com.

Plaats een reactie