Nederlands online fitness platform groeit internationaal

SanomaVentures gaat investeren in het online fitness platform VirtuaGym. VirtuaGym biedt een uitgebreide online training voor thuis, eventueel in combinatie met professionele begeleiding van een fitnessclub of personal trainer. Er zijn inmiddels wereldwijd meer dan 500.000 geregistreerde gebruikers van het platform en de VirtuaGym apps zijn al meer dan twee miljoen keer gedownload.

– Downloaden: iTunes, Google play

VirtuaGymVirtuaGym begeleidt fitnessbeoefenaars van alle niveaus met oefeningen thuis. Op het platform kan men uit een brede reeks van oefeningen en activiteiten kiezen en ontwikkeling in bijvoorbeeld gewicht, bmi of hartslag bijhouden. Ook is er een community om ervaringen mee te delen en competitie mee te spelen. VirtuaGym biedt een open platform dat koppelt met mobile apps en hardware zoals weegschalen en stappentellers.

Met startkapitaal van het Dutch Creative Industry Fund, mede opgericht door Sanoma, en facilitaire ondersteuning van incubator MediaGilde, heeft VirtuaGym zich in de afgelopen vier jaar ontwikkeld tot een internationale speler op de groeimarkt van online fitness.

Speerpunt
Herman Kienhuis: “Het domein gezondheid is voor Sanoma een belangrijk speerpunt. VirtuaGym heeft in de afgelopen jaren gestaag een internationale positie opgebouwd op het gebied van fitness en personal training. Wij denken dat we VirtuaGym kunnen helpen het product verder te ontwikkelen en om door te breken naar een breed publiek.”

White-label
VirtuaGym is gratis en kent een betaalde versie met uitgebreide functionaliteiten. Het platform is ook beschikbaar als white-label oplossing voor fitnessclubs en personal trainers om de dienstverlening naar klanten een extra dimensie te geven. Met die toevoeging biedt VirtuaGym een uniek totaal pakket.

Mooi moment
VirtuaGym-oprichter Paul Braam: “Met VirtuaGym bieden we al enige tijd succesvol een trainingsoplossing voor mensen thuis. De nieuwe investering komt op een mooi moment, aan het begin van het jaar als veel mensen zich voornemen meer te gaan fitnessen. Het geeft ons de mogelijkheid onze positie als leidende speler op dit vlak sneller uit te bouwen.”

Meer informatie
www.virtuagym.com
www.facebook.com/virtuagym
www.sanomamedia.nl/sanomaventures

• Volg de Gezondheidskrant op Twitter en op Facebook.

Plaats een reactie