Nederlands Invictus Games Team vertrekt naar Orlando

Dertig Nederlandse veteranen vertrekken dinsdag 3 mei 2016 naar Orlando om mee te doen aan de Invictus Games 2016. Dit is een internationaal sportevenement voor gewonde militairen. Van 8 tot en met 12 mei 2016 vinden de Invictus Games 2016 plaats in Orlando in de Verenigde Staten.

Invictus Games

Ongeveer 500 gewonde (voormalig) militairen vanuit 15 verschillende landen komen sportief tegen elkaar uit. Voor veel deelnemers is alleen al deelname een hoogtepunt. Een bekroning van de fysieke en vaak ook mentale strijd die ze zijn aangegaan. Een gevecht waar ze als ‘invictus’, oftewel ‘onoverwonnen’, uit zijn gekomen.

Defensie doet veel aan nazorg van dienstslachtoffers en andere gewonde collega’s en steunt daarom de Invictus Games.

Nederlands team

De letsels van de deelnemers zijn verschillend, maar het doel is gelijk: voor Nederland uitkomen tijdens de Invictus Games. De mannen en vrouwen nemen deel aan 9 verschillende sporten. Deze variëren van atletiek en zwemmen tot wielrennen en bankdrukken. Ook teamsporten staan op het programma. Nederland neemt, net als tijdens de eerste keer in 2014, deel aan het zitvolleybal en dit jaar ook op het onderdeel rolstoelbasketbal.

Onoverwonnen

Honderden militairen uit diverse landen strijden in wedstrijdverband om de hoogste plaats in verschillende takken van sport. Alle deelnemers raakten psychisch of lichamelijk gewond. Ondanks hun handicap willen en kunnen ze nog veel. Op hoog niveau sporten bijvoorbeeld.

Ze zijn met andere woorden ´invictus´: onoverwonnen.

Meer informatie

https://invictusgamesfoundation.org
https://twitter.com/weareinvictus

Plaats een reactie