Nederlands Auschwitz Comité verheugd over erkenning

‘Blijven herdenken om de herinnering levend te houden! Wij moeten ervoor zorgen dat ook op lange termijn deze belangrijke herdenking zeker wordt gesteld. De overheid speelt hierin een belangrijke rol’.

Met deze woorden werd op 30 januari 2011 de overheid opgeroepen invulling te geven aan het belang van de Holocaust/Auschwitzherdenking. De overheid heeft op eervolle wijze de handschoen opgepakt en erkent door middel van een woensdag 25 januari 2012 verschenen persbericht officieel het belang van aandacht voor het verhaal van de Holocaust en het borgen van de continuïteit van de Herdenking. De Staatssecretaris komt, zij het in aangepaste terminologie, geheel tegemoet aan het verzoek van het Nederlands Auschwitz Comité.

De Holocaust krijgt, aldus het persbericht, een waardige en prominente plek in het Nederlandse Herinnerings- en herdenkingslandschap. Het bestuur van het Nederlands Auschwitz Comité is buitengewoon verheugd over de toezeggingen en weet dat aan de erfenis van oprichters waardig invulling is gegeven. Nederlands Auschwitz Comité verheugd over erkenning

Plaats een reactie