Nederlanders meest afhankelijk van mobiele telefoon

Volgens de social discovery site Twoo.com zijn Nederlanders het sterkst gehecht aan hun mobiele telefoon. Een derde geeft aan beslist niet zonder te kunnen. Hiermee staat Nederland aan de top van alle onderzochte landen.

Nederlanders kunnen niet zonder hun gsm, Onderzoek Twoo.com, Infografic

De data laten zien dat maar liefst 34% van de Nederlanders aangeeft niet zonder mobiele telefoon te kunnen. Dit is de hoogste score van alle onderzochte landen en beduidend meer dan in landen als Duitsland (13%), Spanje (19%), Frankrijk (20%) en de VS (22%). Slechts 3% van de Nederlanders zegt zich een leven zonder mobiele telefoon voor te kunnen stellen.

Zelfs voor een verblijf op een onbewoond eiland zou een derde van de Nederlanders zijn of haar telefoon en laptop meenemen, eerder dan bijvoorbeeld persoonlijke foto’s en brieven (20%) of een voetbal of pen (6%).

De prominente plaats van de mobiele telefoon in het dagelijkse sociale leven van Nederlanders wordt ook duidelijk als naar statistieken over het surfgedrag op Twoo wordt gekeken. 44% van de 150.000 Nederlanders die zich maandelijks aanmelden gebruiken hun mobiele telefoon om nieuwe connecties te maken op Twoo. Dit is opvallend meer dan het wereldwijde gemiddelde van 33%.

“Nederlanders blijken toonaangevend in het gebruik van mobiele technologie”, zegt Twoo’s Director of Community Lien Louwagie. “We hebben gebruiksvriendelijke apps voor iPhone, Android en Windows Phone en introduceren binnenkort ook iPad en Android tablet apps voor onze ‘tech-savvy’ gebruikers uit Nederland. Mobiele toestellen worden in de toekomst nog belangrijker bij het leren kennen van nieuwe mensen, en Nederlanders lijken al helemaal klaar voor die vooruitgang!”

Plaats een reactie