Nederlanders in finale Roland Garros

De finale van het dames rolstoeltennistoernooi op Roland Garros wordt een Nederlands onderonsje. Donderdag 7 juni 2012 plaatste titelverdedigster Esther Vergeer zich voor de eindstrijd die morgen plaatsvindt. Vergeer, die het toernooi in Parijs al elf keer op haar naam schreef, neemt het in de finale op tegen de winnares van het duel tussen Aniek van Koot en Jiske Griffioen.

Enkelspel dames
Vier Nederlandse dames plaatsten zich voor de halve finale. Esther Vergeer trof Sharon Walraven, welke in de kwartfinale nog won van landgenote Marjolein Buis. Walraven bleek niet opgewassen tegen het tennisgeweld van Vergeer. Vergeer won met twee keer 6-0. De andere halve finale gaat tussen de Paralympische dubbelpartners Aniek van Koot en Jiske Griffioen. Door regen in Parijs vindt deze partij later plaats.

Enkelspel heren
Bij de heren drong Ronald Vink door tot de halve finales. Zijn tegenstander is de als tweede geplaatste Fransman Stephane Houdet. Vink won de eerste ronde van landgenoot Robin Ammerlaan. Scheffers, de nummer één geplaatst en winnaar van vorig jaar, moest in de eerste ronde het onderspit delven tegen voormalig nummer één van de wereld, Shingo Kunieda.

Dubbelspel
Vergeer en Buis plaatsten zich in het dubbelspel voor de finale ten koste van Van Koot en Griffioen. In de eindstrijd nemen zij het op tegen de Belgische Annick Sevenans en Sharon Walraven of het duo Ellerbrock (DUI) en Kamiji (JAP). Maikel Scheffers speelt later vandaag samen met Stephane Houdet om een plek in de finale van de herendubbel. De Fransman Michael Jeremiasz en de Zweed Stefan Olsson zijn hun tegenstanders in de halve finale.

Plaats een reactie