Nederlander onbewust van gevaren slechte mondhygiëne op gezondheid

Nederlanders zijn zich niet bewust van de risico’s van een slechte mondhygiëne op de gezondheid. 80% van de Nederlanders weet niet dat de gezondheid van de mond van invloed is op o.a. hartziekten. Tevens geeft 1 op de 5 Nederlanders toe beter voor zijn gebit te moeten zorgen. Dit blijkt uit een consumentenonderzoek (1) naar mondhygiëne. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Philips Sonicare.

Het verwaarlozen van tandvlees kan leiden tot uiteenlopende mondproblemen die ernstige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Uit recent Brits onderzoek (2) blijkt dat er een direct verband is tussen mondhygiëne en hartaandoeningen. Het onderzoek toont aan dat een slechte mondhygiëne resulteert in een 70% hoger risico op dergelijke aandoeningen. Slechte mondhygiëne is daarnaast in verband gebracht met een slechte controle van de bloedsuikerspiegel (diabetes mellitus) en complicaties tijdens de zwangerschap (3)(4).

Tanden levenslang gezonder houden
Philips Oral Healthcare gelooft dat goede gewoontes in mondverzorging mensen kan helpen hun tanden een leven lang in goede conditie te houden. In tegenstelling tot vroeger, hoort tandverlies of een kunstgebit niet per definitie meer bij het ouder worden. De gepatenteerde technologie van de Philips Sonicare tandenborstels stelt iedereen in staat om – naast het reguliere tandartsenbezoek – zelf op effectieve en zachte manier de tanden te verzorgen.

De nieuwe Sonicare FlexCare+ van Philips maakt gebruik van gepatenteerde sonische technologie om 31.000 borstelbewegingen per minuut te produceren, heeft een unieke reinigende werking en vijf verschillende poetsstanden. De borstel stuwt vloeistof tussen de tanden en langs de tandvleesvleesrand, waardoor deze in topconditie blijven.

Met de nieuwe Sonicare Flexcare+ van Philips is het mogelijk om het volledige gebit nu nog eenvoudiger gezond te houden, het systeem verbetert – ten opzichte van de handtandenborstel – de gezondheid van het tandvlees in slechts twee weken (5).

Poetsende Nederlanders
Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat 65,6% van de Nederlanders elektrisch poetsen de beste manier vindt om de tanden te verzorgen. Dit terwijl nog steeds meer dan helft van de Nederlanders (51,1%) met een handtandenborstel poetst. Een kwart van de Nederlanders geeft aan een verzorgd gebit belangijker te vinden dan een gezonde huid, goede darmflora, slanke lijn, mooie ogen en mooi haar. Op de tweede plaats staat verzorgde kleding (23,9%). Ook zijn Nederlanders vrij zuinig op hun tandenborstel, ze gebruiken eerder de tandenborstel van iemand anders dan dat ze hun eigen tandenborstel aan iemand uitlenen.

Referenties
(1) Dit onderzoek is uitgevoerd door DirectResearch onder 500 respondenten, representatief voor de Nederlandse bevolking
(2) www.gumdiseaseinfo.co.uk
(3) Skamagas M, Breen TL, LeRoith D. Update on diabetes mellitus: prevention, treatment, and association with oral diseases. Oral Dis 2008. Mar;14(2):105-14
(4)www.ada.org/public/topics/pregnancy.asp
(5) DRC0405 (op te vragen bij Philips Sonicare)

Plaats een reactie