Nederlander gemiddeld 16 jaar tijdens eerste vliegreis zonder toezicht

‘Op welke leeftijd maakte u uw eerste vliegreis zonder ouderlijk toezicht?’ Deze vraag stelde reisorganisatie World Ticket Center (WTC) aan meer dan 500 klanten in de leeftijdscategorie 21 tot en met 68 jaar, in een telefonisch onderzoek.

De meerderheid van de ondervraagden (61%) gaf aan de eerste vliegreis naar het buitenland te hebben gemaakt op 16 jarige leeftijd. 22% van de ondervraagden was 17 jaar oud toen zij de eerste vliegreis zonder volwassenen maakte en 16% was 18 jaar of ouder. De overige groep ondervraagden (1%) was 15 toen zij hun eerste internationale vlucht zonder ouderlijk toezicht maakten.

“Het is opvallend dat zo’n groot gedeelte van de ondervraagden 16 jaar was toen zij voor het eerst zonder ouderlijk toezicht op vakantie gingen. Deze groep beslaat wel de mensen die boven de 30 jaar oud zijn. Tegenwoordig is het niet meer zo gebruikelijk om al op zo’n jonge leeftijd te reizen, maar vroeger was hier blijkbaar minder toezicht over en waren de ouders minder bezorgd, zo zeggen de ondervraagden. Een aantal voegt hieraan toe dat zij hun kinderen in deze tijden liever thuishoudt. De ondervraagden van 30 jaar of jonger geven veelal aan dat zij op latere leeftijd nog geen behoefte hadden om met vrienden op vakantie te gaan, zij niet mochten van de ouders of zij het geld er niet voor hadden en daarom kozen voor een goedkope vakantie met het hele gezin”, aldus Rémi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center.

Plaats een reactie