Nederland parfummaatschappij

Nederland verandert langzaam in een parfummaatschappij waar geur de norm is en geurloos de uitzondering. Dagelijks gebruikt een Nederlander zo’n 11 keer per dag parfum en zo’n vijf verschillende parfumproducten door elkaar. Dit terwijl men denkt maar 3 producten per dag te gebruiken. Dit blijkt uit onderzoek (1), uitgevoerd in opdracht van Neutral.

Deze ontwikkeling heeft gevolgen: hoe meer lagen parfum men gebruikt, hoe groter de kans op een parfumallergie. Minderen met parfum blijkt voor veel mensen echter lastig, zeker in één keer. Daarom introduceert Neutral op www.parfuminderen.nl de parfumvrije zone: een vooraf bepaalde ruimte in huis die parfumvrij wordt gemaakt. Dat kan een eerste maar definitieve stap zijn in het proces van parfuminderen.

Parfumvrije zone helpt met definitief parfuminderen
Voor 24% is irritatie door parfumproducten een reden om over te stappen naar parfumvrij. Ruim de helft van deze groep stapt echter na een tijdje, wanneer de irritatie verdwenen is, weer over op hun vertrouwde geparfumeerde product. Dit terwijl een parfumallergie meestal blijvend is. Nederlanders zijn bovendien gehecht aan parfum: 36% verklaart dat parfum een onderdeel is van hun identiteit. Zo’n 30% geeft als reden voor hun parfumgebruik dat ze aan het product gewend zijn. Daarnaast geeft zo’n 40% aan het niet eens meer te merken dat in veel producten parfum zit. Om mensen te ondersteunen met definitief parfuminderen, komt Neutral met de parfumvrije zone: één kamer in huis waar het liefst alleen nog parfumvrije producten worden gebruikt. Op www.parfuminderen.nl wordt per geval geadviseerd welke zone daar het meest geschikt voor is: de badkamer, keuken, babykamer of washok. Op deze manier wordt parfuminderen een stuk overzichtelijker en simpeler.

Parfumallergie is meestal blijvend
Dat het gebruik van meerdere lagen parfum over elkaar kan leiden tot een allergie, is onbekend. Zo’n 60% van Nederland is hiervan niet op de hoogte. Allergische huidreacties kunnen worden veroorzaakt door bepaalde parfumstoffen in dagelijkse verzorgingsproducten. Zo`n parfumallergie gaat meestal niet over. Bepaalde reacties kunnen tijdelijk verdwijnen, maar de allergie zelf blijft. Deze steekt de kop weer op wanneer de huid in aanraking komt met bepaalde allergenen, zoals parfum.

Parfum nee bedankt
De keuken staat met stip op 1 als favoriete parfumvrije zone. Een kwart van Nederland wil hier wel beginnen met parfuminderen. Als voornaamste reden wordt de combinatie eten en parfum genoemd, deze is niet populair. Qua producten gebruikt men voor gezichtcrème, scheerschuim en lippenbalsem het liefst ongeparfumeerde producten; voor meer dan tweederde is parfum in deze producten onnodig of zelfs ongewenst. Dit geldt ook voor babyproducten, waar ongeveer de helft van de gebruikers nee zeggen tegen de geparfumeerde versies.

(1) Onafhankelijk representatief onderzoek onder 511 Nederlanders van 18 jaar en ouder uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Neutral.

1 gedachte over “Nederland parfummaatschappij”

  1. Inderdaad heb ik al sinds de vroege jaren 70 een heftige reactie van huid en luchtwegen als ik in aanraking kom met parfum. In die tijd gebruikte ik ook sporex. Daarna heb ik veel producten van Clinic gebruikt. Helaas veranderde Clinic de samenstelling van shampoo en conditioner. Hierdoor moest ik weer op zoek naar iets anders. Dat heb ik gevonden in Neutraal. Ik gebruik nu deo van Roc, gezichtscreme en make-up van Clinic en ( af-) wasmiddel, shampoo,conditioner en handcreme van neutraal

    Beantwoorden

Plaats een reactie