Nederland ontdekt écht Italiaans koken

0
1182

Eenvoud en kwaliteit, koken met slechts enkele pure ingrediënten. In drie woorden: heerlijk, puur, Italië. Een boek vol met originele en eenvoudige recepten, begeleid met prachtige sfeerfoto’s, interviews, tips van de bekende Nederlands-Italiaanse kok Nicoletta Tavella en verhalen over het groene gebied waar Saclà al meer dan 70 jaar gevestigd is – de Piemonte.

Overhandiging eerste boek. Links Chiara Ercole, rechts Eline de Clercq

“Met Heerlijk. Puur. Italië. kan écht iedereen direct aan de slag,” aldus Chiara Ercole, kleindochter van de oprichters van Saclà en tevens opvolgster van het wereldmerk. Tijdens de lancering ontving zij het allereerste exemplaar. “Ik hoop dat wij met dit boek mensen kunnen inspireren om aan de slag te gaan met authentieke Italiaanse producten en zo de echte Italiaanse keuken leren kennen.”

Italiaans koken mateloos populair
Het boek komt op het juiste moment – de Italiaanse keuken is in Nederland nog nooit zo populair geweest. Het geheim van het succes is eenvoud. Chiara: “Italianen weten hoe je met weinig ingrediënten een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Ze worden gedreven door liefde voor pure ingrediënten. Voor Heerlijk. Puur. Italië. maakte Saclà recepten met een prachtige selectie producten uit hun eigen assortiment – ovengedroogde pomodori, gemarineerde artisjokken, pesto’s en tapenades rechtstreeks afkomstig uit Italië.” Chiara: “We laten zien hoe je met deze authentieke producten in een handomdraai een Italiaanse maaltijd op tafel zet. Gewoon thuis, in eigen keuken samen met familie en vrienden, net als de Italianen.”

Een authentiek familiebedrijf
Met Heerlijk. Puur. Italië. schuiven we aan tafel bij het Italiaanse familiebedrijf Saclà, dé specialist op het gebied van authentieke Italiaanse producten. Met haar pure Italiaanse producten verspreidt Saclà de Italiaanse kooktraditie. En met succes. Saclà is sinds haar oprichting, 70 jaar geleden, uitgegroeid tot een van de meest vooruitstrevende produ­centen van Italiaanse delicatessen waar over de hele wereld mee gekookt wordt. Vanaf week 43 is Heerlijk. Puur. Italië. gratis verkrijgbaar bij aankoop van drie Saclà pro­ducten bij geselecteerde supermarkten in Nederland.

Tip!
Word fan van de Facebooksite I love antipasti. Hier vind je inspirerende Italiaanse re­cepten, kooktips en winacties.

Vorig artikelPrestatiegericht leiderschap geeft verpleegkundige meer stress
Volgend artikelBurgemeester mag drankafdeling sluiten
Saclà werd opgericht in Asti in 1939. Het doel van het bedrijf was het zorgvuldig mogelijk conserveren van de oogsten van de vruchtbare regio Piemonte in Noord West Italië, waar het bedrijf nog steeds is gevestigd. Vandaag de dag biedt Saclà een uitgebreid assortiment producten aan zoals pesto’s, pastasauzen, pasta’s, gekruide extra vergine olijfolie, antipasti op olie, tafelzuren en een breed assortiment olijven. Het brede Saclà assortiment zorgt ervoor dat iedereen op elk moment van de dag de echte Italiaanse eetbeleving in huis kan halen. Niet alleen in haar thuismarkt, maar wereldwijd. Alle producten worden geproduceerd in Italië, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste, vers geoogste groenten en traditionele recepten, met een uitgesproken aandacht voor kwaliteit. Saclà is nog steeds een familiebedrijf, en wordt tegenwoordig geleid door de tweede en derde generatie van de familie Ercole.