Nederland niet voorbereid op griepvirus, 71% meldt zich niet ziek

Nederland staat op de drempel van een griepepidemie. De laatste nieuwsberichten melden dat Nederlanders binnen een week tot twee weken massaal getroffen worden door de griep (1). Maar is men wel voorbereid op het griepvirus? Uit onderzoek van VSM blijkt dit niet het geval te zijn. De producent van onder andere weerstandverhogende producten en geneesmiddelen bij griep en verkoudheid, ondervroeg 1500 Nederlanders naar de wijze waarop zij zich voorbereiden op het virus. Wat blijkt: meer dan de helft (58%) van de Nederlanders doet helemaal niets.

Het is algemeen bekend: Hoe beter de weerstand, hoe kleiner de kans dat men ziek wordt. Iets meer dan 21% van de Nederlanders geeft dan ook aan gezond te eten om meer weerstand op te bouwen. 14% van de Nederlanders neemt daarnaast weerstandverhogende middelen om zich voor te bereiden op het aankomende griepvirus. “Om ons voor te bereiden op de voorspelde epidemie hebben we onze verkooppunten extra bevoorraad met onder andere het weerstandverhogende middel Nisyleen Enchinacea. Dat is een plantaardig middel wat het afweersysteem stimuleert”, aldus Sascha Gooijer, griep- en verkoudheidsexpert bij VSM.

Naast gezond eten en het nemen van weerstandverhogende middelen geven Nederlanders aan ook te sporten (3%) en vroeg naar te bed gaan (4%), om weerstand te bieden tegen het griepvirus.

Ziek melden is geen optie
Mocht men toch een virus te pakken hebben dan blijken Nederlanders echte doorzetters. Want ook al heeft men een flinke verkoudheid; 71% meldt zich niet ziek en gaat gewoon aan het werk. Niet geheel zonder gevaar want op een gemiddeld kantoor kan besmetting makkelijk plaatsvinden. Een virus verspreidt zich namelijk het makkelijkst in warme, slecht geventileerde ruimtes waar men dicht op elkaar zit en het virus maar een korte afstand hoeft af te leggen.

Zelf ziek melden of door iemand anders laten bellen?
25% van de Nederlanders is iets verstandiger en meldt zich wel ziek wanneer zij een fikse verkoudheid hebben. Zij plegen in ruime meerderheid zelf het belletje naar kantoor om de boodschap door te geven. 2% van de Nederlanders blijken niet zelf de telefoon op te pakken en laten iemand anders de boodschap doorgeven. Of dat is omdat zij te ziek zijn of het niet zelf durven door te geven kwam uit het onderzoek niet naar voren. Ziekmelden via de SMS is bij nog slechts een handjevol Nederlanders gewoonte. Slechts 1% van de ondervraagden geeft hun ziekmelding door op basis van een tekstbericht.

Over Nisyleen Echinacea
Nisyleen Echinacea bruistabletten verhoogt de weerstand en stimuleert het afweersysteem. De bruistabletten, ter verlaging van de kans op griep en verkoudheid, zijn de nieuwste aanvulling op de Nisyleen-serie van VSM welke al jarenlang zeer succesvol blijkt bij de behandeling van de winterkwalen. Nisyleen is bekend als de serie in de oranje verpakking. Nisyleen Echinacea is per 20 bruistabletten verpakt. Verkoopadviesprijs: € 9,95.

Over Kaloba
Kaloba is een nieuw kruidengeneesmiddel bij verkoudheid welke je helpt om sneller van je verkoudheid af te komen. Kaloba is verkrijgbaar in drie varianten: druppels (verpakt in een flesje van 20ml, 50 ml of 100ml), tabletten (20 tabletten verpakt in doordrukstrip) en Kaloba Junior siroop (verpakt in een flesje van 100ml). Verkoopadviesprijzen:

Kaloba druppels 20 ml: € 8,95
Kaloba druppels 50ml: € 17,95
Kaloba druppels 100ml: € 24,95
Kaloba tabletten: € 11,95
Kaloba Junior siroop: € 9,95

Kaloba is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring. Lees voor gebruik de bijsluiter.

(1) de Grote Griepmeting

1 gedachte over “Nederland niet voorbereid op griepvirus, 71% meldt zich niet ziek”

  1. Leuk dat Vsm hier onderzoek naar heeft gedaan. Ik ben ook altijd in de weer met echinaforce en vitamines. Oh, nu zie ik dat echinaforce van dr Vogel is en niet van Vsm ( http://www.avogel.nl/Indicaties/Griep-symptomen-verschijnselen-bij-de-griep.php ). Ook goed.
    Wat ik eigenlijjk wilde zeggen: Als ik griep heb, dan ben ik toch echt niet in staat te werken, is toch onmogelijk met 40 graden koorts!?

    Of ben ik een piepert?

    Groeten, Mark van Huffelenberg

    Beantwoorden

Plaats een reactie